Zagreb, 240316. Sljeme.
Na crvenom spustu odrzana je slalomska utrka zagrebacke zupanije koja se boduje za FIS bodove. Na fotografiji: Filip Zubcic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

SVJETSKI KUP

FILIP ZUBČIĆ ZAVRŠIO NA 25. MJESTU U ALTA BADIJI Fenomenalni Marcel Hirscher deklasirao svoje suparnike i ušao u povijest

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 17.12.2017. u 13:57

 • Fenomenalni Austrijanac Marcel Hirscher u nedjeljnom je veleslalomu za Svjetski kup u talijanskoj Alta Badiji deklasirao svoje suparnike i postao prvim skijašem koji je pet godina zaredom uspio pobijediti na istom skijalištu, dok je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio 25. mjesto i novih šest bodova.

  Zubčić je u prvoj vožnji imao 26. vrijeme, a za vodećim Hirscherom zaostao je 2.33 sekunde. Nažalost, Zagrepčanin u drugoj vožnji nije iskoristio bolju startnu poziciju, a pogreška u donjem dijelu legendarne Gran Rise odnijela mu je mogućnost za puno bolji plasman te je na kraju za pobjednikom zaostao gotovo pet sekundi (4.93). Drugi hrvatski predstavnik Elisa Kolega osvojio je pretposljednje, 56. mjesto sa 5.69 sekundi zaostatka za Hirscherom.

  Austrijanac je odlično skijao već u prvoj vožnji natjecanja na kojem ga nitko nije pobijedio još od 2013. godine, a potom je u drugom nastupu demonstrirao savršeno skijanje te drugoplasiranog Norvežanina Henrika Kristoffersena nadmašio za jednu sekundu i 70 stotinki. Treće mjesto iz prve vožnje obranio je Slovenac Žan Kranjec i prvi put u karijeri se našao na pobjedničkom postolju u Svjetskom kupu.

  Marcel Hirscher se svojom 24. veleslalomskom pobjedom u Svjetskom kupu, a ukupno 48. u karijeri izjednačio na vrhu redoslijed za Veliki kristalni globus sa Akselom Lundom Svindalom. Obojica velikana imaju po 374 boda, devet više od Kristoffersena. Hirscher je vodeći u redoslijedu veleslaloma sa 260 bodova.

  Skijaši će u ponedjeljak na Gran Risi voziti paralelni veleslalom koji se boduje za Svjetski kup.

  -------------------------------------------------------------------

  Alta Badia, veleslalom - rezultati

   1. Marcel Hirscher (Aut)               2:25.42   

   2. Henrik Kristoffersen (Nor)          +1.70

   3. Žan Kranjec (Slo)                   +1.82

   4. Justin Murisier (Švi)               +2.07

   5. Ted Ligety (SAD)                    +2.23

   6. Matts Olsson (Šve)                  +2.27

   7. Manuel Feller (Aut)                 +2.33

   8. Luca De Aliprandini (Ita)           +2.50

   9. Alexis Pinturault (Fra)             +2.80

  10. Leif Kristian Nestvold-Haugen (Nor) +2.85

  ...

  25. FILIP ZUBČIĆ (HRV)                  +4.94

  -------------------------------------------------------------------

  Iz drugih medija