LINO VIŠEBOJAC

FINALNE BORBE S PUNO PJESME I ZABAVE: 13. ZAVRŠNICA LINO VIŠEBOJCA Na veliko finale stižu poznati sportaši: Zlatko Horvat, Ana Konjuh, Roko Prkačin...

Piše: Ivanka OžboltObjavljeno: 31. svibanj 2019. 23:41

Ove školske godine medvjedić Lino trčao je po školskim dvoranama 18 osnovnih škola u društvu 222 učenika iz Gornjeg Bazja ili 951 osnovca iz zagrebačke Malešnice po prostorima u kojima se mogao razmahati ili se morao provlačiti po terenu između natjecatelja i navijača. I bez obzira na to gdje se nalazio, odlično se zabavljao. Dijelio je petice, grlio najmlađe, igrao se i plesao s njima.

U 18 tjedana “upoznao” je blizu 7140 učenika, a danas će njih petstotinjak doći u njegov grad. Koprivnica će u dvorani Srednje škole ugostiti oko 600 navijača koji će autobusima stići iz Podgorača, Slavonskog Broda, Gornjeg Bazja, Popovače, Josipdola, Semeljaca, Velikog Trojstva, Donje Dubrave, Krašića i Zagreba. Legrađani će doputovati u aranžmanu roditelja, samo s finalistima iz Lipika neće biti njihovi vršnjaci. No, bez brige, i oni će imati svoje navijače, i za njih će se navijati. Naime, završnu feštu neće propustiti ni prošlogodišnji domaćin finala, OŠ Nedelišće, a svečanost će uljepšati i djeca iz Ravne Gore koja se nisu plasirala u finale. Osim toga, na tribinama će biti i školarci iz Koprivnice, spremni podržati sve svoje goste.

Učenici će se oboružati navijačkim rekvizitima, s transparentima koji će nositi imena njihovih favorita i obaveznu sliku medvjedića Line, s balonima i pomponima, krunama i kapama, zastavicama... Podržavat će 12 učenica i učenika koji će u finalu braniti boje svoje škole i još jednom se natjecati, ovaj put za ukupnog pobjednika 13. sezone Lino višebojca. Ponovno nasmijani i uzbuđeni, spremni i na veliki, finalni dan vratiti atmosferu kakva je vladala u njihovim školama.

U 13 godina Lino pustolovinu doživjeli su brojni sportaši. Teško je naći nekog koji iza sebe nema bar jednu Lino priču. Danas će u finalu nastupati i kapetan PPD-a Zagreb i trofejni reprezentativac Zlatko Horvat, rukometašice Podravke Vegete Magdalena Ećimović i Korina Karlovčan, jedna od naših najboljih tenisačica Ana Konjuh, sjajni mladi košarkaš Cibone Roko Prkačin i najbolji hrvatski karataš i student FER-a Enes Garibović.

Veselo će biti u Koprivnici. Red natjecanja, red pjesme, red dodjele priznanja pa opet natjecanja i pjesme. Treći put u finalu će pjevati Dino Jelusić, koji se i sam kao osnovac natjecao na Lino višebojcu. A prvi put pjevat će s glumicom Tarom Thaller, s kojom je pobijedio u showu “Zvijezde pjevaju”.

Dobar dio vremena Lino će potrošiti na podjelu nagrada učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate, ukupnim pobjednicima, najboljem literarnom radu, školi koja je imala najvatrenije navijače, najbolje transparente i najkreativnije maske, kao i školi koja je bila najbolji domaćin.

Linker
25. travanj 2024 17:58