KL-photo.com
BICIKLIZAM

FOTO: HVAR U CENTRU VELIKE SIMBIOZE FORMULE 1 i BICIKLIZMA Predstavljanje svjetskog partnerstva: Uskoro će i McLareni juriti našim otokom!

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 14. prosinac 2018. 15:06

Nisam znala da McLaren proizvodi i bicikle, ćakulale su hvarske gospođe na Pjaci gledajući sportski auto koji se posljednjih dana ušuljao u adventski ugođaj na najsunčanijem hrvatskom otoku i povezale ga s ponovnim dolaskom biciklističke World Tour momčadi Bahrain Meride na 12-dnevne pripreme za novu sezonu.

Hvar je u srijedu bio središte velike simbioze Formule 1 i biciklizma, službene svjetske objave partnerstva između velikana Formule 1 McLarena i budućeg broja jedan svjetskog biciklizma momčadi Bahrain Meride. I to na dan kada je stigla informacija da će glavni sponzor najbogatije i najuspješnije svjetske biciklističke momčadi, Team SKY, ulagati novce još samo u 2019. godini…

A od 2020.? “Team McLaren Bahrain”, kako će se ekipa zvati od 2020. godine, bit će spreman zagospodariti svijetom biciklizma. I tada će voziti hvarskim cestama jer su Bahrain Merida i Hvar potpisali ugovor koji vrijedi i za 2020. godinu. Godinu u kojoj će McLaren i službeno, kao naslovni sponzor, ući u biciklizam.

- Ujedinjena vizija dvojice braće, nasljednika krune šeika Salmana koji je većinski vlasnik McLarena i šeika Nasera koji je vlasnik Bahrain Meride, dovela je do ovog, rekao bih, savršenog partnerstva. Razlika između najbrže i najsporije formule je manja od dva posto stoga dobro znamo koliko je važan svaki detalj - s ponosom je na svečanom predstavljanju u hvarskom Arsenalu rekao John Allert, glavni čovjek marketinga McLarena.

Uz poruku koja je svima iz ekipe trebala biti jasna: pobjeđivati! Ove sezone 12 različitih biciklista ostvarilo je 26 pobjeda, što etapnih, što ukupnih. Najviše će se očekivati od zvijezde momčadi Vincenza Nibalija.

- I Giro d’Italia i Tour de France su u mom planu, ali prvo Giro - rekao je Nibali na oduševljenje talijanskih novinara kojih je bilo najviše između 30-ak inozemnih žurnalista koji borave na Hvaru.

Ovogodišnje predstavljanje na Hvaru pod organizacijskim vodstvom PR i event menadžera u Bahrain Meridi Ozrena Müllera bilo je na puno višoj razini, nego lani…

- Najbolje koje sam vidio - povjerio se Hugo Coorevits, novinar-veteran belgijskog Het Nieuwsblada, Kolji Koračaku, brend direktoru Bahrain Meride, ujedno i jednom od prvih Hrvata koji je uz Miholjevića postao dio ove momčadi u kojoj je ukupno devetero naših ljudi. Splićanin, sa stalnom adresom u Bahrainu, bio je među prvima s kim je Slovenac Milan Eržen, bliski suradnik i prijatelj šeika Nasera, krenuo u projekt osnivanja i dovođenja profesionalne momčadi u kraljevinu.

Za sam dolazak na pripreme u Hrvatsku najzaslužniji su, pak, hvarski “Ironman” Ricardo Kuhar i jedan od sportskih direktora u Bahrain Meridi Vladimir Miholjević, koji je ukratko prokomentirao ulazak McLarena koji, to se manje zna, već godinama surađuje s tvornicom bicikala Specialized, i skorašnji izlazak SKY-a.

- Naše partnerstvo s McLarenom osjetit će se na proračunu koji je dosad bio na razini od oko 17 milijuna eura, ali i napretku u tehnologiji izrade određenih biciklističkih dijelova, aerodinamici i sličnim stvarima koje često presuđuju jer stotinke odlučuu. Što se tiče SKY-a, za njegov izlazak smo načuli prije dva tjedna. Mislim da neće doći do gašenja ekipe, prije do svođenja momčadi na ‘smrtničku razinu’. Oni su bili jedina ekipa bez definiranog budžeta koji je sigurno bio viši od 30 milijuna eura. J

Linker
26. travanj 2024 21:38