CROPIX
PROMOCIJA

FOTO: 'NA SP-U U RUSIJI VIDJELI SMO ŠTO ZNAČI DOBRA KOMUNIKACIJA S JAVNOŠĆU' Predstavljena knjiga ‘Strateško upravljanje sportskom komunikacijom’

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 25. travanj 2019. 00:12

U zagrebačkom Centru Kaptol u srijedu je održana promocija knjige “Strateško upravljanje sportskom komunikacijom”.

Knjigu je napisao kvintet autora - otac i sin Tomić (Zoran i Ivan), otac je stručnjak za odnose s javnošću i dekan mostarskog sveučilišta, a sin je zapravo idejni začetnik stvaranja ove knjige, 23-godišnji student, ali i suradnik britanskog nogometnog magazina “4-4-2”. Autorstvo su potpisali još i odvjetnik Damir Primorac, zatim savjetnik predsjednice Republike Hrvatske dr. Tomislav Madžar, te bivši glasnogovornik Hajduka Davor Pavić.

Ide i na engleskom

​Dodirnuli su u ovoj knjizi jednu temu o kojoj se u Hrvatskoj dosad nije pisalo, a zapravo je važan čimbenik u funkcioniranju sportskih klubova, ali i u karijeri pojedinačnih sportaša. Predgovor knjizi napisao je stručnjak za komunikacije i Damir Jugo, dekan Edward Bernays University Collegea:

- Možda je besprizorno nahvaliti ovu knjigu s ove pozicije, ali ona to definitivno zaslužuje! U knjizi su široko zahvaćeni svi segmenti tematike istaknute u naslovu, podijeljena je u 13 poglavlja koja mogu funkcionirati i sami za sebe. Svako poglavlje, naime, zaslužuje posebnu pozornost.. Stoga je namijenjena i obrazovnom procesu, a nadam se da će sportaši, klubovi, treneri, ali i klupski dužnosnici, pronaći mnogo toga korisnoga u ovoj knjizi. Dodana vrijednost svakako je u spoznaji što su je napisala petorica stručnjaka iz različitih područja i doista imam samo riječi hvale za ovaj projekt - rekao je na promociji Jugo, a Vatroslav Mihačić, ravnatelj Akademije nogometa HNS-a, dodao je:

- Polaznici naše Akademije već su upoznati s ovom knjigom i sigurno će im pomoći u njihovu daljnjem radu i obrazovanju.

​Riječ je uzeo i Ivan Tomić, jedan od autora knjige:

- Na ovu ideju došao sam zato što nam je komunikacija urođena, jednostavno se ne može ne komunicirati. U svemu je najvažnije kontinuirano educiranje, nadam se da će ova knjiga pomoći mnogima, a uskoro bi ovaj projekt trebao dobiti i međunarodni značaj, budući da radimo na prijevodu na engleski jezik.

​Održan je i panel-razgovor. Poznati novinar Anton Samovojska je istaknuo:

- Iako je ovo znanstveno štivo, knjiga je pitka, lako se čita i pravo je bogatstvo što se pojavila u Hrvatskoj, budući da o takvoj tematici još nitko nije pisao. Za nama ostaju spomenici, a ova je knjiga jedna od takvih spomenika.

​Na kraju je Tomislav Pacak, glasnogovornik HNS-a, naglasio:

- Možda i najvažnija vrijednost ove knjige leži u spoznaji da je namijenjena širokom spektru ljudi, trenerima, sportašima, dužnosnicima, stručnjacima za odnose s javnošću, klupskim dužnosnicima, novinarima, ali i pristalicama sporta! Na SP-u u Rusiji vidjeli smo što zapravo znači dobra komunikacija s javnošću, a naš je cilj od prvoga dana bio prema javnosti iskomunicirati zajedništvo unutar reprezentacije na najvišoj razini, zajedništvo na razini obitelji. U tome smo i uspjeli.

​Spomenimo da su na promociji knjige bili i Dinamov trener Nenad Bjelica, zatim glasnogovornik maksimirskog kluba Alen Lesički, članovi IO HNS-a Tomislav Svetina i Marijan Kustić, te bivši proslavljeni vaterpolisti Dubravko Šimenc, kao i slavni boksač Damir Škaro, koji je također napisao nekoliko knjiga, disciplinski sudac ABA lige Saša Pavličić Bekić...

Linker
20. travanj 2024 16:08