Foto: Duje Klaric / CROPIX
MODULO TRIJUMFIRAO U 6. ETAPI

FOTO: NIBALI POBJEDNIK TREĆEG IZDANJA UTRKE TOUR OF CROATIA Uglednom Talijanu četvrto mjesto u posljednjoj etapi dovoljno za pobjedu

Piše: HinaObjavljeno: 23. travanj 2017. 17:50

Talijanski biciklist Vincezo Nibali, član momčadi Bahrain Merida, pobjednik je trećeg izdanja utrke Tour of Croatia koja je danas završila u Zagrebu.

Nibali je u posljednjoj, šestoj etapi, 147 kilometara dugačkoj dionici od Samobora do Zagreba, osvojio četvrto mjesto što je bilo dovoljno za ukupnu pobjedu.

Posljednja etapa pripala je Talijanu Sachi Modolu (UAE Team Emirates) koji je nastup na utrci po Hrvatskoj okončao s dvije etapne pobjede, nakon što je slavio i u prvoj dionici od Osijeka do Koprivnice.

Drugi je bio njegov momčadski kolega Slovenac Jan Polanc, dok je treće mjesto osvojio Nizozemac Boy Van Poppel iz Trek - Segafreda.

Nibali je u ukupnom poretku slavio ispred Španjolca Jaimea Rosona Garcie (Caja Rural - Seguros RGA), dok je treći bio Čeh Jan Hirt (CCC Sprandi Polkowice).

Nibali je tako postao treći pobjednik Tour of Croatia nakon što je prošle godine pobijedio naš Matija Kvasina, a 2015. godine Poljak Maciej Paterski.

Linker
16. travanj 2024 16:57