Zagreb, 060619.
Cinestar, Branimir Centar.
Premijera filma Jakova Sedlara Hrvatske sportske legende.
Na fotografiji: Ivan Zvonimir Cicak, Amira Osmanovic, Jakov Sedlar, Mario Zorko.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

REDATELJ JAKOV SEDLAR

FOTO: ODRŽANA PREMIJERA FILMA 'HRVATSKE SPORTSKE LEGENDE - 120 GODINA HRVATSKOG SPORTA' Čitav niz uglednika pohrlio u Branimir Centar

AUTOR:
  • K. Guberina

 • OBJAVLJENO:
 • 06.06.2019. u 22:01

 • U četvrtak navečer je u prepunoj kino dvorani CineStar Branimir Centra u Zagrebu, održana premijera filma Hrvatske sportske legende - 120 godina hrvatskog sporta.

  Redatelj filma je Jakov Sedlar, scenarist Nino Škrabe, a producent Antun Kikaš. Film je svojevrsni presjek i prikaz najvećih uspjeha hrvatskog sporta, od Olimpijskih igara u Parizu 1900. do osvajanja teniskog Davis Cupa prošle godine. Film započinje prikazanom velike proslave srebra Vatrenih po povratku sa SP-a u Rusiji, a posebno je istaknuta uloga prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana kao velikog ljubitelja sporta, kao i uloga hrvatskih sportaša u Domovinskom ratu, te također hrvatske sportska dijaspore.

  U filmu govore, među ostalima Luka Modrić, Mario Mandžukić, Goran Ivanišević, Zlatko Dalić, Ćiro Blažević, Sandra Perković, Ivano Balić, Davor Šuker..., a tekst književnika Nine Škrabe interpretira legendarni komentator Mićo Dušanović. Medijski pokrovitelj filma su Sportska novosti, a premijeru su svojom nazočnošću između ostalog uveličali Dubravko Šimenc, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, košarkaški trener Željko Pavličević, Sandra Perković, glavni urednik SN Mario Zorko i drugi.

      

  ​Dubravko Šimenc istaknuo je da je Hrvatska zemlja sportskih prvaka, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša posebno se zahvalio ekipi koja je realizirala film, a producent Antun Kikaš u posebno emotivnom govoru istaknuo je da je Hrvatska samo jedna i zlata vrijedna.

  ​Nakon premijere filma u Zagrebu, u petak slijedi premijera u Osijeku u kinu Urania, a potom i prikazivanje filma po svijetu od Europe, Amerike i Kanade do Australije.

  Tagovi
  Iz drugih medija