CROPIX
ZA VIŠI CILJ

FOTO: ZVIJEZDE NA FONTANAMA BACALE KUGLU U HUMANITARNOJ AKCIJI ​Prkačin i Bubalo obranili čast sportaša: Koliko sam trenirao? Evo ovo što ste vidjeli

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 03. rujan 2018. 22:58

​Kao što je nekad s lijeve strane napada rolingom u lijevo ili pak lijevim horokom lomio čuvare na košarkaškom terenu˝, Nikša Prkačin svojom je ljevicom drugi put u atletskoj karijeri osvojio humanitarno natjecanje u bacanju kugle na zagrebačkim fontanama.

- Prije dvije godine sam po kiši bacio 2,5 metra dalje, jasno vam je stoga u kojem smjeru ide moja bacačka karijera - nasmijao se bivši dugogodišnji kapetan košarkaške reprezentacije.

Prkačin je s proslavljenom rukometašicom Klaudiom Bubalo u ponedjeljak na fontanama obranio čast sportaša. Njih dvoje su, naime, u muškoj, odnosno ženskoj konkurenciji nakon uzbudljivog natjecanja nadmašili Igora Borasku i Mariju Anzulović, bivšeg veslača i odbojkašicu.

Međutim, u natjecanju za Caritas natjecale su se još neke osobe iz javnog života. Tako je nastupom oduševila pjevačica Indira Levak, ispod svoje razine ovaj je put bio Dudo Šimenc, a svoj velik doprinos dali su reper Ante Cash, novinar Nino Raspudić i arhitekt Vlatko Štampar.

Svi oni došli su tu zbog višeg cilja...

- Koliko sam trenirao? Evo ovo što ste vidjeli. Dva hica. I trening i natjecanje - zaključio je pobjednik Prkačin.

​Za pobjedu je Dubrovčanin morao prebaciti oznaku koju je direktor natjecanja Željko Grabušić označio kao svjetski rekord. S obzirom na to da su se u krugu našli dame i gospoda u vrlo ozbiljnim godinama, tih 10 metara uistinu izgleda izvući kao svjetski rekord. Pogotovo što je “čarobnu granicu” uspio prebaciti samo Prkačin, i to za niti pola metra, odnosno točno 48 centimetara. Ono što može ohrabriti Prkine navijače je činjenica da je pobjednički hitac - barem je tako izgledalo - ostvaren neviđenom lakoćom.

- Vjerujte mi varate se. Ja više od ovoga ne mogu - zaključio je najbolji bacač kugle među košarkašima. ​T. Dragičević

Linker
20. travanj 2024 04:38