Foto: Vlado Kos / Cropix
JOŠ JE DUGO BIO ZBUNJEN

TRENER KOJI JE STVORIO NOVOG SVJETSKOG PRVAKA OSTAO JE BEZ RIJEČI 'Kao da sam na nekom drugom svijetu...'

Lucijan Krce, trener koji je stvorio prvaka svijeta i sam je bio dugogodišnji hrvatski reprezentativac.
Piše: Kristina LeovacObjavljeno: 09. listopad 2017. 13:26

Još dugo je bio zbunjen. Blijed k’o krpa. Nije imao puno riječi. Šok je poprilično obuzeo trenera koji je stvorio novog prvaka svijeta na preči.

- Kao da sam na nekom drugom svijetu - bilo je prvo što je uspio reći trener Lucijan Krce.

Ovaj 42-godišnjak i sam je bio dugogodišnji hrvatski reprezentativac. Jako sličan Tinu. Miran, nevjerojatno pristojan, češće samozatajan i lud, totalno lud za gimnastikom. Vrhunski višebojac, jedan od danas rijetkih trenera u Hrvatskoj koji ustraje na višebojskom radu sa svojim vježbačima.

- U seniorskim danima još nisam vidio da je Tin tako dobro odradio vježbu kao onu u ponedjeljak u kvalifikacijama, ali ovo...

Nakon tih kvalifikacija rekao nam je “Tin u sebi ima to nešto posebno što imaju samo veliki sportaši”. Vjerojatno ni sam nije slutio da to nešto može biti pozlaćemo već na njegovom prvom SP-u.

- Ma znao sam da ako uspije spojiti hladnu glavu s tijelom, trebalo bi biti dobro. A i svatko tko uđe u finale, kandidat je za medalju.Teže je ući u finale, nego se izboriti za medalju.

Doslovno tako je i djelovalo. Tako lako kad se Tin popeo gore na preču.

- Ispalo je najbolje moguće. Odradio je kvalitetan nastup, baš kao u kvalifikacijama. Došao je gore smiren, ma, onakav kakav treba biti.

-specijal Sportske novosti-
Zagreb, 030217.
Gimnasticka dvorana Sokolski dom.
Trening gimnasticara Marija Moznika, Tina Srbica i Filipa Udea.
Na fotografiji: Lucijan Krce.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ponašao se kao da ju je ovo stoto finale.

- Ni on ni ja nismo razmišljati o medalji ovih dana dok smo čekali nastup u finalu. Samo da odvježba svoje. Pa nek’ se suci onda bore što će dosuditi. Ali, kad sam vidio kako se finale kreće, kad sam vidio da su neki kiksali i da ako Tin napravi najbolje što zna može biti na postolju... Prije nastupa sam mu rekao samo da napravi ono što smo se dogovorili, da doslovno pusti kočnicu. Sad smo u finalu i nema veze što nam je prvo, idemo pokazati što znamo.

O kako je pokazao...

- Ma, meni je sve ovo kao da sam na nekom drugom svijetu! - priznat će Lucijan.

- Kao da sanjam. Ne znam, stvarno ne znam što bih vam rekao. Sakrio sam se iza nekog stupa u dvorani da me ne vide da plačem! Srce mi je kao kuća veliko! Napravio je strašan posao. Nadam se da će se znati nositi s ovim teretom. Iako, dovoljno je on mlad, siguran sam da su ovakvi rezultati tek pred njim. Ovo je samo prvi njegov korak...

Linker
24. travanj 2024 10:51