Osijek, 200709.
EPSO - Europsko prvenstvo u streljastvu Osijek 2009. Hrvatski repreentativac u streljastvu Anton Glasnovic u disciplini trap osvojio je 5. mjesto.
Foto: Vlado Kos / Cropix
Vlado Kos / Cropix / Vlado Kos / CROPIX

Anton Glasnović

TRAP

GLASNOVIĆU I GERMINU FINALE IZMAKLO ZA JEDAN, ODNOSNO DVA METKA Hrvatski strijelci nisu uspjeli ispuniti normu za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 16.05.2019. u 14:20

 • Hrvatski strijelci Anton Glasnović, Marko Germin i Giovanni Cernogoraz na natjecanju Svjetskog kupa u trapu u južnokorejskom Changwonu nisu uspjeli izboriti nastup u finalu, a samim time niti ispuniti normu za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine, Glasnović je sa 121 pogotkom u kvalifikacijama završio na 10. mjestu, Germin je sa 120 pogodaka bio 11., a Cernogoraz sa 117 pogodaka 46.

  Glasnoviću je plasman u finale izmaklo za jedan pogodak, a propustio ga je u posljednjoj petoj seriji kada je promašio dva puta. Po Germina, kojemu je finale izmaklo za dva pogotka, kobna je bila treća serija u kojoj je imao tri promašaja.

  Olimpijski pobjednik iz Londona 2012. Cernogoraz nije imao dobro natjecanje i završio je pri dnu redoslijeda.

  Još ranije je nastup u Tokiju izborio osvajač zlata u ovoj disciplini u Rio de Janeiru 2016. Josip Glasnović.

  Plasman na OI u Tokio u Chengwonu su izborili pobjednik Cipranin Andreas Makri i drugoplasirani Britanac Matthew John Coward-Holley.

  Iz drugih medija