Zagreb, 240220. Novinarski dom, Perkovceva.
Godisnje novinarske nagrade u izboru HZSN-a.
Na fotografiji: Mario Zorko.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX CROPIX

IZBOR HZSN-A

GLAVNI UREDNIK SPORTSKIH NOVOSTI MARIO ZORKO DOBIO NAGRADU ZA NAJBOLJI KOMENTAR Dasović novinar godine, Jovanu Kosijeru priznanje za životno djelo

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 24.02.2020. u 13:16

 • Tomislav Dasović iz Večernjeg lista novinar je godine u izboru Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN), dok je na svečanosti u Novinarskome domu nagradu za životno djelo dobio Jovan Kosijer

  Tomislav Dasović je glavni reporter i vodeći komentator sportske rubrike Večernjeg lista, a nagradu je zaslužio neposrednim, atraktivnim i nepretencioznim tekstovima, bilo kojom se žanrovskom formom bavio. Dasović je već dva desetljeća u Večernjem listu i poglavito je stručnjak za nogomet, a nagradu mu je uručio državni tajnik za sport Tomislav Družak .

  Jovan Joca Kosijer je dobitnik nagrade za životno djelo, a gotovo cijelu karijeru proveo je u Sportskim novostima, gdje se tijekom gotovo četiri desetljeća afirmirao kao jedan od najistaknutijih sportskih novinara. Pisao je o različitim sportovima, izvještavao s pet olimpijskih igara, no iznimne vrijednosti dosegao je pišući o košarci. Uz bogat novinarski opus nalazio je vremena i za aktivan i vrlo značajan angažman u struci, pa je tako utemeljitelj i prvi predsjednik Kluba sportskih novinara Zagreba i sekcije novinara skijaša. Kosijer je u mirovini od 2002. godine.

   

  Priznanje za komentar dobio je glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko (OVDJE PROČITAJTE KOMENTAR), a priznanje za reportažu pripala je Dubravku Miličiću iz 24 sata za reportažu iz općine Draganić pokraj Karlovca. Iz tog mjesta potječu baka i djed Billa Belichicka, koji je ušao u povijest NFL-a osmim naslovom pobjednika Super Bowla.

  Silvijo Škrlec iz T-portala dobitnik je priznanja za seriju intervjua s Nenadom Bjelicom, Danijem Olmom, Brunom Petkovićem, Mislavom Oršićem, Arijanom Ademijem, sa „srebrnim“ izbornikom Zlatkom Dalićem i Anbdrejom Kramarićem, ali i s Domagojem Vidom koji te godine nije govorio ni u jednom drugom hrvatskom mediju.

                            

   

  Priznanje za fotografiju u publicistici pripalo jbe Dragu Sopti, fotoreporteru Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), a HNS je prošle godine imao i najbolju press-službu. Priznanje za lokalne medije dobio je Gordan Tomičić iz Radio Mrežnice, a priznanje za izdavaštvo časopisu Hrvatskog olimpijskog odbora OLIMP, koji je prošle godine napunio dva desetljeća izlaženja pod neprekidnim uredničkim ravnanjem Ante Drpića.

  HZSN je dodijelio i posebno priznanje za suradnju s medijima treneru Dinama Nenadu Bjelici.

  Svečanosti u Novinarskome dome nazočili su predsjednik Hrvatskoga olimpijskoga odbora Zlatko Mateša, glavni tajnik HOO-a Josip Čop, bivši nogometni izbornik Miroslav Ćiro Blažević i brojni uzvanici iz sportskog života.

  Iz drugih medija