Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

EBEL LIGA

FOTO: NASTAVILA SE CRNA SERIJA MEDVEŠČAKA Dom sportova 'osvojen' nakon produžetka, 'Medvjede' je koštala slaba realizacija s igračem više

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 12.12.2017. u 21:59

 • Iako su se vratili pred svoje navijače u Ledenu dvoranu zagrebačkog Doma sportova, hokejaši Medveščaka nisu uspjeli prekinuti negativan niz, jer su u dvoboju s mađarskom Albom Volan doživjeli poraz 2-3 (2-2, 0-0, 0-0, 0-1) pogotkom Luttinena u trećoj minuti produžetka.

  Gosti su bolje otvorili dvoboj pred nešto više od 4000 gledatelja u Ledenoj te nakon devet minuta igre došli do dva pogotka prednosti. Za 1-0 pogodio je Latendresse, a na 2-0 povećao je Luttinen.

  Medveščak je do kraja prve trećine uspio izjednačiti. U 12. minuti i prvoj situaciji s igračem više na utakmici precizan je bio Mahbod na asistenciju Thomasa Morleyja. U 18. minuti izjednačujući pogodak postigao je Olden, a ponovno je asistent bio Morley.

  Do isteka osnovnih 60 minuta pogodaka više nije bilo, iako je Medveščak u drugoj trećini imao gotovo osam minuta brojčanu prednost na ledu, a u jednom trenutku i situaciju "5 na 3", međutim gostujući vratar MacMillan prometnuo se u jednog od ključnih igrača. Imao je 39 obrana i omogućio Luttinenu da svojim drugim pogotkom na utakmici, nakon 2:37 minute igre u produžetku, po drugi put ove sezone donese mađarskoj momčadi pobjedu u dodatnom vremenu.

   

  Ovo je bila peta uzastopna utakmica u kojoj zagrebačka momčad nije uspjela ostvariti pobjedu. Nakon 26 odigranih utakmica Medveščak je na sedmom mjestu sa 37 bodova. Vodeća Vienna ima 62 boda, a drugi Linz i treći KAC imaju po 50. Šestoplasirani Innsbruck Medveščaku bježi za tri boda.

  Već u petak (19.15 sati) će Medveščak biti na novom ispitu, na teškom gostovanju kod Linza.

  Iz drugih medija