Foto: Damir Krajac / CROPIX
SLUŽBENO POTVRĐENO

MEDVEŠČAK SE POHVALIO NOVIM POJAČANJEM U Zagreb se vraća Kanađanin filmske životne priče i impresivne statistike

Piše: HinaObjavljeno: 23. travanj 2018. 16:10

Kanađanin Yann Sauve vraća se u redove KHL Medveščak, objavio je u ponedjeljak zgrebački hokejaški klub.

Kanadski branič Yann Sauvé u Zagreb je stigao kao “try-out” opcija u srpnju 2016. s namjerom da se dokaže pred trenerom i sportskim stožerom te postane igrač Medveščakove KHL momčadi. Tijekom priprema i predsezonskih utakmica zadovoljio je vrlo visoke kriterije trenerskog stožera koji je tada vodio proslavljeni Gordie Dwyer i postao član Brloga u posljednjoj Medveščakovoj KHL sezoni (2016./17.).

Nakon KHL-a i Medveščaka Sauvé je igrao u ECHL-u, u Manchester Monarchsima iz kojih je sezonu ranije i stigao u Medveščak s izvrsnih 29 bodova u 52 utakmice, njemačkom DEL-u (EHC Munchen) i britanskom EIHL-u (Notthingham Panthers). Njegovu posljednju sezonu koju je odigrao u britanskim Panthersima, prvu pravu "povratničku sezonu" na led, također je obilježila izvrsna statistika. U 54 odigrane utakmice upisao je nevjerojatnih 27 bodova odnosno 10 golova i 27 asistencija.

"Sretni smo da će Yann ponovno biti s nama. On je snažan, vješt i kvalitetan branič koji je odlično igrao za nas u KHL-u prije dvije sezone. Odličan je klizač, brz te ima jak i precizan udarac. Imao je odličnu sezonu u RB Minhen u DEL-u s kojima je tada osvojio naslov prvaka. Njegov karakter zasiguro će pridonijeti kvaliteti naše plave linije. Mogu slobodno reći kako je i on sam, poput nas, uzbuđen i sretan što se vraća u Zagreb", najavio je Sauvéov povratak Medveščakov sportski direktor Aaron Fox.

No, Sauvéov životni put i nije tako konstantan kao njegova sportska karijera. Dapače, prije bi se moglo reći da je filmski!

Svoju profesionalnu karijeru Sauvé je započeo s Vancouver Canucksima u koje je izabran na NHL draftu 2008. godine. Međutim, pripremajući se za sezonu 2010./11., tijekom pripremnog kampa Canucksa, na Sauvéa je naletio automobil dok je prelazio cestu i udaljio ga od leda na nekoliko mjeseci. Međutim, svojom upornošću i radom brzo se vratio na led te od ECHL-a napredovao do stalnog člana AHL osiguravši si ulaz u NHL. Kroz idućih pet sezona u Sjevernoj Americi Canucksi su ga još triput pozvali da zaigra u NHL-u, dok je u AHL-u odigrao 243 susreta!

I svoju KHL avanturu bio je prinuđen završiti ranije. Priču o svojoj "najvažnijoj utakmici života" i borbi s rakom Sauvé je čuvao u najvećoj tajnosti te je podijelio je s javnosti tek po njezinom završetku i ozdravljenju.

Yann Sauvé momčadi će se pridružiti na okupljanju u kolovozu ove godine.

Linker
16. travanj 2024 09:16