REUTERS/Grigory Dukor
SP U HOKEJU

ODIGRAN OSIROMAŠENI HOKEJAŠKI KLASIK Kanađani u četvrtfinalnom trileru srušili aktualne olimpijske pobjednike

Piše: HinaObjavljeno: 17. svibanj 2018. 21:33

Hokejaši Kanade pobijedili su Rusiju sa 5-4 (1-0, 1-2, 2-2, 1-0) pogotkom u 5. minuti produžetka i tako izborili mjesto u polufinalu Svjetskog prvenstva Elitne divizije hokeja na ledu, dok je reprezentacija SAD u osnovnih 60 minuta četvrtfinala nadigrala Češku sa 3-2 (2-0, 0-2, 1-0).

Kanađani su u Kopenhagenu četiri puta vodili protiv aktualnih olimpijskih pobjednika, ali su tek u dodatnom vremenu uspjeli postići pogodak vrijedan polufinala. U situaciji s igračem više ("4 na 3"), Connor McDavid je asistirao, a Ryan O'Reilly iz neposredne blizine proslijedio pločicu u mrežu za veliko slavlje prvih favorita za zlato.

Kanada je već u 5. minuti povela sa 1-0, kad je Parayko razornim udarcem iskoristio situaciju s igračem više. U 32. minuti opet brojčana prednost za Kanađane, a iskoristio ju je Nugent-Hopkins za 2-0. No, Rusija se ekspresno vratila u igru. U 33. minuti Mihejev je smanjio na 2-1, a u 38. minuti Barabanov prvi put izjednačio.

Za novu prednost Kanađana u 48. minuti pogodio je Turris, a 90 sekundi poslije na 3-3 izjednačio je Andronov. U 53. minuti Dubois je postigao četvrti gol za Kanađane, ali je i tu prednost u 55. minuti poništio Anisimov.

Rusija se uspješno branila do kraja osnovnog dijela utakmice i u tri i pol minute produžetka, prije nego što je Kaprizov neoprezno zaradio isključenje koje su Kanađani znali pretvoriti u pogodak vrijedan polufinala.

U Herningu je viđen sličan scenarij. Kane (11) i Atkinson (13) su Amerikancima donijeli dva pogotka prednosti u prvoj trećini, ali su Česi preko Repika (25) i Nečasa (31) izjednačili na 2-2. Patrick Kane je u 47. minuti svojim drugim pogotkom donio novu prednost američkim hokejašima, koji su uspjeli zadržati do kraja utakmice.

Polufinalni dvoboji su na programu u subotu u Kopenhagenu. Kanađani čekaju pobjednika četvrtfinala Švedska - Latvija, a reprezentacija SAD-a će se za mjesto u finalu boriti protiv boljeg iz sraza Finska - Švicarska. Preostali četvrtfinalni dvoboji na rasporedu su večeras od 20 sati i 15 minuta.

Linker
20. travanj 2024 13:37