Zagreb, 310117. Dom sportova, Ledena dvorana.
Kontinentalna hokejaska liga, 51. kolo, KHL Medvescak - Dinamo Moskva.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

LEDENA DVORANA ZIBEL

RADOVI NA ZAGREBAČKOJ LEDENOJ DVORANI ZAVRŠIT ĆE SREDINOM LISTOPADA Hokej se vraća u Sisak, to je nova stepenica u razvoju sportova na ledu

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 11.09.2018. u 12:38

 • Za Sisak, koji je proglašen europskim gradom sporta za 2019. godinu, gostovanje KHL Medveščaka, koji će u tom gradu kao domaćin odigrati prve tri utakmice u EBEL sezoni, veliki je sportski događaj.

  Kako je u utorak najavljeno na konferenciji za medije, nakon izgradnje nove Ledene dvorane Zibel, to će biti nova stepenica u razvoju sportova na ledu u Sisku.

  Dopredsjednik i direktor hokejaških operacija Medveščaka Markoantonio Belinić rekao je kako će se zbog rekonstrukcije zagrebačke Ledene dvorane vrhunski hokej vratiti u Sisak. Izrazio je zadovoljstvo novom sisačkom dvoranom i pripremama za prvenstvene utakmice, koje teku vrlo dobro.

  "Upravo se priprema led i postavlja banda te obavljaju drugi prepremni radovi, pa će dvorana biti još bolja", rekao je Belinić i zahvalio Gradu Sisku te najavio nastavak suradnje kluba i grada.

  Nažalost, dvorana raspolaže sa samo 2.000 sjedećih mjesta pa će za prodaju preostati oko 1.000 jer je polovica mjesta rezervirana za pretplatnike.

   

  Medveščak će u Sisku ugostiti Dornbirn Bulldogs 22. rujna, dan poslije će biti domaćin Vienna Capitalsima, a 30. rujna stižu Graz 99ers. Za navijače iz Zagreba organiziran je prijevoz vlakom s polaskom iz Zagreba u 15.09 sati te povratkom u 21.20 sati. Za navijače s ulaznicama sisački prijevoznik Auto prijevoz organizirao i autobusni prijevoz do Ledene dvorane i natrag do željezničkog kolodvora.

  Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček izrazila je uvjerenje kako će se Sisak pokazati kao dobar domaćin i na dostojan način nastavio tradiciju kvalitetnog hokeja u Sisku. Također je napomenula kako grad očekuje još sličnih velikih priredaba na ledu.

  Konferenciji za novinare bio je nazočan i Medveščakov prvotimac Ivan Janković koji je napomenuo kako je pedesetak puta igrao na starom, otvorenom klizalištu u Sisku. Rekao je kako se Medveščakovci u Sisku osjećaju kako kod kuće te da će u tri sisačke utakmice dati sve od sebe da pobijede i na taj način zahvale domaćinima.

  Na konferenciji za medije predstavljene su ulaznice za sisačke utakmice te novi Medveščakov dres za nadolazeću sezonu, a jedan je primjerak darovan i sisačkoj gradonačelnici Ikić Baniček.

  Radovi na dotrajaloj, 50 godina staroj Ledenoj dvorani, koji su započeli 14. lipnja, trebali bi završiti sredinom listopada

  Sanacija i obnova Ledene dvorane Doma sportova bliži se svome kraju, ako ne dođe do nepredviđenih okolnosti i potrebe za dodatnim radovima, rekao je Hini Denis Vukoja, glasnogovornik Upravljanja sportskim objektima.

  Radovi obuhvaćaju građevinske, strojarske i elektro radove na zamjeni dotrajale opreme rashladne stanice i postrojenja za pripremu i održavanje leda. Mijenja se i pista klizališta, te se sanira okolni parter.

  Vrijednost radova procjenjuje se na 16,5 milijuna kuna.

  Sisak je nakon nekoliko desetljeća dobio novu Ledenu dvoranu "Zibel", čija je gradnja završila u siječnju i stajala je 27 milijuna kuna.

   

  Iz drugih medija