Foto: Marko Todorov / CROPIX
DOLAZI DO VELIKOG ZAOKRETA

STIGLA POTVRDA: KRAJ PREKRASNE PRIČE O JEDNOM OD NAJOMILJENIJIH ZAGREBAČKIH KRUGOVA Evo što predsjednik kaže o bankrotu i radikalnim promjenama

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 10. prosinac 2018. 17:04

Čini se da je blizu posljednji "zig-zag" Medveščaka u EBEL-u. Nakon što je jedan od čelnika austrijske lige, Bernd Freimüller, u intervjuu za televiziju Sky poručio da je "stanje u klubu katastrofalno", iz kluba su se oglasili priopćenjem u kojemu objašnjavaju da je došlo do problema:

"Možemo potvrditi da naš menadžment trenutno ima novi izazov zbog povlačenja sponzora koji je bio najavljen kao siguran na početku sezone. Tražimo najbolje rješenje za klub kako bismo završili sezonu. Klub planira do kraja ispuniti sve svoje obaveze ove sezone, no sigurno je da će zbog nastale situacije, uzrokovane povlačenjem najavljenog sponzora, doći do određenih organizacijskih promjena", stoji u priopćenju.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Većina Medveščakovih sezona u EBEL-u i KHL-u bila je obilježena financijskim problemima, no nikada nije bilo teško kao ove godine. Zbog nagomilanih dugovanja čelni su se ljudi prošlog tjedna zaputili u Austriju da bi od čelnika lige dobili određenu financijsku pomoć kako bi, sa sredstvima koje pokušavaju i sami pronaći, završili sezonu. Nakon jučerašnjeg gostovanja u Češkoj, sljedeća je utakmica protiv istog kluba u četvrtak, 14. prosinca. Što se dogodilo, što klub očekuje u budućnosti te hoće li se odigrati spomenuta utakmica protiv Orla i završiti sezona u EBEL-u, pokušali smo saznati od predsjednika kluba Damira Gojanovića.

* U priopćenju kluba stoji da je došlo do povlačenja velikog sponzora. O kojem se sponzoru radi?

- Žao mi je, ali ne mogu konkretno odgovoriti na ovo pitanje iz poslovnih razloga.

Sisak, 211018.
Ledena dvorana Zibel.
Susret 11. kola EBEL lige izmedju KHL Medvescak Zagreb i BHC Bolzano Foxes. Na fotografiji: slavlje MEdvescaka nakon zgoditka.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Foto: Marko Todorov / CROPIX

* Kako će to utjecati na rad kluba?

- Doći će do određene organizacijske promjene, interno će biti nekih kadrovskih promjena, sigurno je da će se dogoditi i neke izmjene na rosteru momčadi i u sportskom timu. Morat ćemo reorganizirati putovanja, način rada kluba, smanjiti troškove, revidirati ugovore i slično.

* Jeste li ostali zatečeni ovakvom situacijom u ovom dijelu sezone?

- Svakako da nam nije drago što se ovo dogodilo jer smo imali plan i najavu po kojoj smo pripremali i vodili sezonu i vjerovali kako će sve biti u redu. Ova sezona već je dovoljno izazovna za nas i ovo je samo još jedno otezanje. Zahvalni smo sponzorima koji su uz nas.

Zagreb, 230114.
Arena Zagreb.
Hokejaska utakmica 48. kola KHL lige izmedju Medvescaka i Atlante iz Moskovske oblasti.
Na fotografiji: predsjednik Medvescaka Damir Gojanovic prati utakmicu sa tribina.
Foto: Ivan Klindic / CROPIX
Foto: Ivan Klindic / CROPIX
Damir Gojanović

* Može li se sezona EBEL-a izgurati do kraja?

- Učinit ćemo sve da ovu sezonu završimo do kraja, prema planu, i trenutno s ligom tražimo najbolje načine i rješenja za to.

* U slučaju ispadanja iz EBEL-a, kakva je sudbina kluba, postoji li plan B?

- O planovima ćemo razgovarati nakon što završimo ovu sezonu. Ovisit će to i o sponzorima i obavezama, na temelju čega ćemo donijeti odluke i uskladiti planove.

* Dobivaju li igrači plaće, ima li zakašnjenja?

- Postoje određena zakašnjenja i sigurno je da će ova situacija sada dodatno utjecati i na to.

* Najavljuju li igrači dolazak?

- Postoje razgovori i na tu temu, sigurno će biti promjena na rosteru budući da ova situacija utječe na reorganizaciju momčadi kao i drugih dijelova kluba. Slijedom svega navedenoga i ove nastale situacije, logično je očekivati promjene zbog ove situacije - podvukao je Gojanović.

U klubu, dakle, još računaju na to da će se sezona u EBEL-u završiti nakon što se redovi nekako poslože u prilično nezavidnoj situaciji. Sljedeće što se može očekivati je kolodvor u svlačionici, ali igrači će odlaziti samo u suprotnom smjeru, a na peronu za dolaske neće biti tolika gužva… Krajem tjedna klub su napustili Antonin Manavian i Mario Pushkarich.

Linker
25. travanj 2024 13:05