REUTERS/Mate Balogh / REUTERS
FANTASTIČNE BARAKUDE

HRVATSKA JE BILA APSOLUTNI REKORDER I PRIJE RUŠENJA SRBIJE, ALI PRIČA IDE SVE DALJE I DALJE 'Možda je medalja oko vrata, ali nije tu nama kraj'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. srpanj 2017. 11:16

Naše treće finale za planetarnog kralja. Točno 10 godina nakon Melbournea, dvije nakon Kazanja. U biti, već treže uzastopno finale s najvećih natjecanja - SP u Kazanju 2015, OI u Riju 2016. i sada SP u Budimpešti. Prva dva puta to je bilo protiv Srba, sada dolazimo Mađarima u bazen.

Nakon brončanih s OI u Riju Italije, sada je pao i zlatni. Pobijeđen je suparnik koji je vladao svjetskim vaterpolom zadnje dvije i pol godine. Nanizali su 9 zlata zaredom, bili su uvjereni u jubilarno 10 u subotu, samo... Neće ići. Ne ide baš preko Hrvata, ali ovakvih Tuckovih Hrvata. Jedne skladne, sjajno ukomponirane, pomno birane, briljantno vođene, a nadasve karakterne momčadi. Oni su znali po što su došli u Budimpeštu, samo to nisu željeli tako glasno izreći.

- Hvala Bogu da smo dobili, ali i radi naših navijača, radi hrvatske javnosti koja je toliko dugo priželjkivala tu pobjedu - nakon utakmice će Anđelo Šetka.

- Napokon smo pobijedili tu Srbiju koja je bila mnogima takva fama, iako smo mi znali koliko vrijedimo.

Vrijede finala!

- Dobra utakmica, od početka smireno odigrana. Napeta baš onako kako jedna utakmica ovakva i treba biti - riječi su Ante Vukičevića malo prije ponoći.

Sama utakmica je bila za prste polizati, ako volite loptačko nadmetanje u vodi. Sve najljepše što ima ponudjela su oba suparnika. Kako Barakude, tako i sjajni srpski igrači. Uostalom, za rapsodiju, za veličanstven ples i trebaju dva partnera. Sučeljavanje dvije najjače obrane na svijetu, ali i ponajboljih centara, najboljih ljevaka, te dvojice čudotvoraca.

Simultanku su u nekim trenucima, tako se činilo, odigrali naš Sandro Sukno, a s druge strane Andrija Prlainović. Strijelac čak 6 komada. U početku je bilo čak manjih problema jer su nas Srbi uspjeli udaljiti podosta od svojeg gola, ali je Hrvatska odgovorila s Tuckovim pritiskom na Filipovića.

- Medalja je oko vrata, ali nije tu nama kraj - naglašava izbornikove riječi i drugi centar Ivan Krapić.

Kada smo kod medalje, onda valja dometnuti da je sinoćnjom pobjedom nad Srbijom, Hrvatska osigurala i i šestu uzastopnu medalju sa svjetskih prvenstava. Niti pet zaredom nije imao nitko prije nas, sada sa šest malo ‘podebljavamo’ svjetski rekord.

- Joj, znaš što, nemojmo samo o rekordima - prekinuo nas je Joković.

- Ma, mislim znam i to je u redu, ali ne želim se ja ni nitko u momčadi uopće opterećivati rekordima, medaljama, brojkama... Evo, mene više smeta druga brojka. To što smo primili 11 golova! Puno. Srećom pa smo mi dali jedan više, ha, ha. Ovako, kada završi SP, onda možemo o rekordima, a dotad samo...

Linker
18. travanj 2024 18:21