Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
OLIMPIJSKE IGRE

HRVATSKE NORDIJKE ODUSTALE OD NASTUPA U EKIPNOM SPRINTU I OKONČALE NASTUP NA OI 'Vedrana je bolesna već pet-šest dana i morali smo odustati'

Piše: HinaObjavljeno: 20. veljača 2018. 16:02

Hrvatske reprezentativke u skijaškom trčanju odustale su od nastupa u ekipnom sprintu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu koji će se održati u srijedu zbog bolesti Vedrane Malec.

"Zbog bolesti Vedrane Malec koja traje pet-šest dana primorani smo odustati od nastupa u ekipnom sprintu", izjavio je trener hrvatske nordijske reprezentacije Zoran Skender.

U ekipnom sprintu nastupaju po dvije skijašice za svaku zemlju, a kako je Hrvatska u Pjongčangu imala samo dvije predstavnice u ovom sportu, Vedranu Malec i Gabrijelu Skender, odustajanjem jedne automatski je izgubljena prilika za nastup ekipe.

Hrvatske nordijke tako su okončale svoj nastup na ZOI u Pjongčangu. Malec je u pojedinačnom sprintu klasičnim načinom bila 64., a u utrci na 10km slobodnim stilom je zauzela 71.mjesto, dok je Skender nastupila samo u pojedinačnom sprintu kojega je završila na 65. poziciji.

Linker
20. travanj 2024 06:08