Stipe Žunić
 Ronald Gorsic /CROPIX / CROPIX
MEMORIJAL IVANA IVANČIĆA

HRVATSKI JUNAK NAJAVIO POVRATAK KOD FONTANA 'Želim doći dogodine, spremiti se bez ozljeda i s malo više sreće pokazati zašto sam treći na svijetu'

Piše: HinaObjavljeno: 04. rujan 2018. 00:29

Olimpijski prvak u bacanju kugle iz Rija Amerikanac Ryan Crouser pobijedio je u ponedjeljak sa hicem od 22.09 metara na 4. Memorijalu Ivana Ivančića, koji je održan na bacalištu kod zagrebačkih fontana.

Aktualni svjetski prvak Novozelanđanin Tom Walsh osvojio je drugo mjesto sa hicem od 21.78 metara, a treće mjesto pripalo je bivšem dvostrukom svjetskom prvaku Nijemcu Davidu Storlu, koji je bacio 21.46 m.

Novi europski prvak Poljak Michal Haratyk bio je četvrti sa rezultatom 21.24 m, a najbolji hrvatski bacač kugle Stipe Žunić zauzeo je osmo mjesto sa 20.00 metara.

- Drago mi je što sam uopće došao ovdje nastupiti, jer sam se posljednjih dana borio s virozom. Nikad nije lako baciti 20 metara, ali ovo je razina bacanja koja je sami svjetski vrh i onda tih 20 izgleda malo. Ne mogu reći da nisam zadovoljan, želim doći dogodine, spremiti se bez ozljeda i s malo više sreće pokazati zašto sam treći na svijetu - rekao je Zadranin kojem je ovo bilo zadnje natjecanje sezone.

- Napokon - nasmijao se Stipe i zaključio:

- Bilo je zadovoljstvo biti ovdje sa svim olimpijskim, svjetskim, europskim prvacima, osvajačima Dijamantne lige. Vrh vrhova. Predivno natjecanje, iz godine u godinu sve bolje, a i konkurencija je sve jača i jača.

Linker
18. travanj 2024 22:51