2016 Rio Olympics - Rowing - Quarterfinals - Men's Single Sculls Quarterfinals - Lagoa Stadium - Rio De Janeiro, Brazil - 09/08/2016. Damir Martin (CRO) of Croatia celebrates after men's single sculls quarterfinals. REUTERS/Gonzalo Fuentes FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. - RTSM1T5
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Damir Martin

NOVI SJAJAN REZULTAT

HRVATSKI JUNAK PONOVNO ODUŠEVIO SVIJET Damir Martin u finalu Svjetskog prvenstva u američkom Bradentonu

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 29.09.2017. u 17:40

 • Aktualni olimpijski doprvak u samcu, hrvatski veslač Damir Martin plasirao se u finale Svjetskog prvenstva u američkom Bradentonu, on je u svojoj polufinalnoj utrci zauzeo drugo mjesto.

  Nakon što je na prvom prolazu na 500 metara bio drugi, Martin je preuzeo vodstvo i bio na čelu utrke sve do same završnice u kojoj ga je pretekao Britanac Thomas Barras. Barras je na kraju ciljem prošao u vremenu od 6:49.97 minuta, dok je Martin bio drugi sa 6:51.36. Iz te skupine u finale je prošao i Nijemac Tim Ole Naske s vremenom 6:51.94 minuta.

  U nedjeljnom finalu nastupit će još Čeh Tomaš Synek, koji je pobijedio u drugoj polufinalnoj utrci, te Kubanac Angel Fournier Rodriguez i Novozelanđanin Robert Manson.

  2016 Rio Olympics - Rowing - Final - Men's Single Sculls Victory Ceremony - Lagoa Stadium - Rio De Janeiro, Brazil - 13/08/2016. Silver medalist Damir Martin (CRO) of Croatia reacts. REUTERS/Carlos Barria FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
  REUTERS/Carlos Barria

  Damir Martin

   

  Finale samaca na rasporedu je posljednjeg dana SP-a, u nedjelju 1. listopada od 15.53 sati.

  Luka Radonić je u disciplini laki samac SP u Bradentonu završio je kao ukupno deveti nakon što je u B finalu zauzeo treće mjesto.

  U subotu će u finalu dvojaca bez kormilara nastupiti Martin i Valent Sinković. Ta je utrka predviđena za 16.38 sati, ali bi zbog vrućine mogla biti prebačena i u raniji termin. 

  Iz drugih medija