Antidopinški laboratorij
 Oli Scarff/Getty Images
SLUŽBENO

HTZA NA ČETIRI GODINE ZBOG DOPINGA SUSPENDIRAO NIKOLU RAKA 'U njegovom uzorku utvrđeno je prisustvo drostanolona i metabolita metandienona'

Piše: HinaObjavljeno: 24. rujan 2018. 15:34

Zbog korištenja nedozvoljenih sredstava Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HTZA) na četiri je godine suspendirao člana Powerlifting kluba Ultimate Nikolu Raka kojem su u urinu 17. listopada ove godine, tijekom održavanja III kupa Hrvatske u powerliftingu i bench pressu u Vrbovcu, pronađena zabranjena sredstva.

"Uzorak urina sportaša analiziran je u akreditiranom WADA-inom laboratoriju iz Seibersdorfa (AUT) odakle je 4. srpnja 2018. stigla obavijest da je u uzorku sportaša utvrđeno prisustvo drostanolona i metabolita metandienona, zabranjenih tvari koje se nalaze u kategoriji S1.a Egzogeni anabolički steroidi i norandrosteron zabranjene tvari iz kategorije S1.b Endogeni anabolički steroidi primijenjeni egzogeno iz Popisa zabranjenih sredstava 2018. Sportaš nije dostavio pisano očitovanje na obavijest o nepovoljnom nalazu, nije zatražio analizu B uzorka, niti je ponudio medicinsku dokumentaciju za terapijsko izuzeće", stoji u priopćenju HZTA u kojem se navodi da suspenzija Raku ističe 3. srpnja 2022. godine.

Linker
18. travanj 2024 13:07