HRS
EP RUKOMETAŠICA U17

IZABRANICE ADRIJANE PROSENJAK LOŠIM STARTOM IZGUBILE SVE NADE U POVOLJAN REZULTAT PROTIV ŠVEDSKE Slijedi borba za plasman u Celju

Hrvatska će natjecanje nastaviti u jednoj od dvije skupine gdje će reprezentacije razigravati od 9. do 16. mjesta.
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 05. kolovoz 2019. 11:32

Hrvatske kadetkinje porazom su se oprostile od prvog kruga Europskog prvenstva u Sloveniji. Bolja je u nedjelju bila prvoplasirana Švedska, koja unatoč već osiguranom plasmanu u drugi krug natjecanja nije štedjela najbolje igračice.

Hrvatska izbornica Adrijana Prosenjak je s druge strane poštedjela kapetanicu Anu Buljan kojoj je u dvoboju protiv Norveške pukla arkada. Bez nje nije to dobro izgledalo od početka, kada je Švedska odmah odmakla serijom 3:0.

Naše rukometašice prvi pogodak postižu tek nakon pet minuta igre, a prva minuta odmora je potrošena već u 10. minuti jer puno toga u igri Hrvatske nije funkcioniralo. Nije se to odveć promijenilo nakon što je Prosenjak svojim igračicama udijelila nekoliko savjeta, jer u 20. minuti Šveđanke bježe na visokih plus sedam.

Tu je priči već bio kraj, iako su Hrvatice odmah odgovorile i smanjile na četiri pogotka zaostatka, no Šveđanke su do poluvremena odstojanje vratile u normalu.

U drugom dijelu je s devet obrana na vratima Hrvatske briljirala Ani Mrkonjić, a najbliže što je Hrvatska u nastavku došla bilo je pet pogodaka zaostatka tri minute prije kraja, ali nisu se naše reprezentativke na toj razdaljini uspjele održati.

Hrvatska će natjecanje nastaviti u jednoj od dvije skupine gdje će reprezentacije razigravati od 9. do 16. mjesta. Prvi susret u skupini našim igračicama predstoji sutra, kada će isto u Celju, ali u dvorani Golovec, igrati protiv Rumunjske koja je bez boda završila natjecanje u skupini B u konkurenciji s Mađarskom, Slovačkom i Austrijom.

ŠVEDSKA 28 (14)
HRVATSKA 21 (8)
CELJE - Dvorana Zlatorog. Gledatelja: 150. Suci: Mertinian i Syrepisios (oba Grčka). Delegati: Obučina (Srbija) i Ehrmann-Wolf (Njemačka).
ŠVEDSKA: Aseskog, Saffari, Popaja; Andersson 1, Johansson, Östblom 3, Lindberg Blohm 2, Blomst 2, Asberg 4, Mumbongo 3, Axner 9 (6), Shoai Hallberg, Stojilković 2, Wedenby 1, Liljeros Heikka 1. IZBORNIK: Patrik Svarven.
HRVATSKA: Blašković, Mrkonjić; Fureš, Josipović 2, Buljan, Pifar 1, Petković 3, Birtić 3, Vuljak 1, Krizmanić 2, Škarić 2, Krezo 1, Zrnić 4 (3), Hage, Paštar, Nemčić 2 (1). IZBORNICA: Adrijana Prosenjak.
SEDMERCI: Švedska: 7 (6) Hrvatska: 6 (4)
ISKLJUČENJA: Švedska: 4 minute, Hrvatska: 14 minuta
IGRAČICA UTAKMICE: Tyra Axner.

Linker
26. travanj 2024 15:04