Lucy Nicholson / REUTERS
RYAN LOCHTE

IZMISLIO DA JE OPLJAČKAN, KORISTIO ZABRANJENU INFUZIJU, LIJEČIO SE OD ALKOHOLIZMA... Veliki prvak se vratio sa stilom i sada želi na OI u Tokio

Piše: Iva PrpićObjavljeno: 06. kolovoz 2019. 15:43

Svega nekoliko dana nakon završetka Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji, američki plivači su nastavili okršaje na nacionalnom prvenstvu. Najveća vijest je pobjeda Ryana Lochtea na 200 mješovito petog dana turnira u Palo Altu u Kaliforniji. Za 35-godišnjeg plivača ovo je bilo prvo natjecanje nakon 14-mjesečne suspenzije.

Lochte je utrku završio za 1:57.76 i iza sebe ostavio 19-godišnjeg Shainea Casasa od kojeg je brži bio za 1.07 sekundi i 18-godišnjeg Jakea Fostera koji je utrku završio trećeplasirani.

- Ovo je bilo mnogo lakše prije deset godina. Predivan je osjećaj vratiti se sportu koji voliš. Moj najveći cilj je natjecati se na Olimpijskim igrama sljedeće godine. Svjestan sam da je ispred mene dug i naporan put - izjavio je Lochte nakon utrke.

Lochte je nakon OI u Riju je suspendiran zbog lažnih tvrdnji da je napadnut i opljačkan tijekom natjecanja, a nakon toga ga je Američka antidopinška agencija suspendirala na 14 mjeseci zbog korištenja zabranjene intravenozne infuzije. Zanimljivo je kako je Lochte sam putem društvenih mreža objavio fotografiju na kojoj se vidi kako prima infuziju, a naknadnom istragom utvrđeno je kako je, iako se radilo o dopuštenom sredstvu, premašena dopuštena razina od 100 mililitara u razdoblju od 12 sati. U međuvremenu je priznao i kako se liječio od alkoholizma.

Linker
18. travanj 2024 16:48