CROPIX
EPILOG NAPADA NA RIVI

IZVANREDNI SASTANAK U BEOGRADU NIJE OKONČAN RASPADOM REGIONALNE LIGE, ALI... Crvena zvezda u Split neće do daljnjega! Evo kakvi su zaključci

Piše: Pero Smolčić/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 18. veljača 2019. 21:05

Izvanredni sastanak Upravnog odbora Regionalne vaterpolske lige u Beogradu nije okončan niti raspadom lige, ali ni sve utakmice koje slijede neće se igrati u perdviđenom rasporedu, prenosi Slobodna Dalmacija. Čini se da su svi željeli pronaći model po kojem će se što bezbolnije natjecanje u budućnosti ipak moći nastaviti.

Nakon napada na igrače Crvene zvezde u Splitu, na Rivi, uoči utakmice protiv Mornar Brodospasa sastali su se svi srpski vaterpolski klubovi i poslali ultimatum Upravnom odboru Regionalne vaterpolske lige da njihovi klubovi neće igrati u Splitu niti u gradovima udaljenima manje od 200 kilometara od Splita.

Takav prohtjev sa srpske strane nije u Hrvatskoj naišao na plodno tlo, jer zašto bi se kažnjavali hrvatski klubovi za nešto što se dogodilo mimo protokola, na ulicama, ne na bazenu? Stoga su predstavnici UO Regionalne lige na čelu s predsjednikom Pericom Bukićem i Povjerenikom Milivojem Bebićem išli na sastanak u Beograd na kojemu su donešeni zaključci:

1. Još jednom se najoštrije osuđuje incident u kojem su napadnuti igrači VK Crvena Zvezda u Splitu;

2. Obzirom na zamolbu VK Crvena Zvezda da se njihove utakmice ne igraju u Splitu vezano na traumu napadnutih igrača, a uzevši u obzir da VK Mornar ne snosi odgovornost za gore navedeni događaj, utakmice VK Crvena Zvezda sa splitskim klubovima VK Mornar i VK Pošk se odgađaju do daljnjega;

3. Iskazana je podrška daljnjem natjecanju u okviru Regionalne vaterpolo lige koju i dalje podržavaju svi klubovi sudionici;

4. Sljedeća sjednica UO RVL održat će se 12.03.2019. godine za vrijeme odigravanja utakmice Svjetske lige Hrvatska-Srbija u Sisku.

Sve su strane, znači, složne da se liga nastavi jer je klubovima proteklih godina donijela niz benefita. Pronašli su u Beogradu, stoga, rješenje koje zadovoljava sve uključene strane te će pokušati pustiti da vrijeme napravi svoje, da se prašina slegne i liga nastavi u uobičajnom ritmu.

Linker
18. travanj 2024 21:33