FILE PHOTO: Japan's Kei Saito skates ahead of South Korea's Lim Hyo-Jun during the men's 500m short track semi-finals at the first winter Youth Olympic Games in Innsbruck January 19, 2012. REUTERS/Christian Forcher/File Photo
REUTERS/Christian Forcher / REUTERS

Kei Saito

PRISTAO NA 'PRIVREMENU' SUSPENZIJU

JAPANSKI BRZI KLIZAČ BRZO IZLETIO IZ OLIMPIJSKOG SELA Prvi slučaj dopinga na OI: 'Pozitivan na diuretik koji služi za prikrivanje tragova dopinga'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 13.02.2018. u 11:02

 • Japanski brzi klizač Kei Saito, koji je specijalizirao kratke staze, prvi je slučaj dopinga na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, objavio je u utorak Sportski arbitražni sud (CAS).

  "Kei Saito je na testu provedenom na natjecanju bio pozitivan na acetalozamide, diuretik koji služi za prikrivanje tragova dopinga", stoji u priopćenju CAS-a u kojem se još navodi da je Japanac pristao biti "privremeno suspendiran" nakon čega je napustio olimpijsko selo.

  Saito (21) je trebao biti zamjena na utrci 5.000 m koja se održava danas.

  Na ovim olimpijskim igrama, antidopinške kontrole provodi Neovisno tijelo za antidopinške kontrole (ITA), novo tijelo na čijem je čelu bivša francuska ministrica sporta Valérie Fourneyron. Dok traju Igre svi pozitivni slučajevi dolaze pod jurisdikciju CAS-a koji je trenutačno smješten u Pjongčangu iako mu je sjedište u Lauseanni.

  Iz drugih medija