Water Polo – Hungary v Croatia – 17th FINA World Aquatics Championships – Men's Water Polo Gold Medal Match – Budapest, Hungary – July 29, 2017 – Denes Varga of Hungary competes. REUTERS/Mate Balogh
REUTERS

U PROBLEMIMA I NIJEMCI

JEDNOG OD NAJVEĆIH RIVALA BARAKUDA ZADESILA VELIKA NESREĆA Kapetan, organizator igre i najbolji igrač slomio prst i otpao do kraja prvenstva!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 17.07.2019. u 09:41

 • Dva teška udarca za dvije reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu. Mađari i Nijemci su ostali do kraja natjecanja bez svojih najboljih igrača zbog ozljeda. Tvrdnja o najboljim igračima se posebice odnosi na Mađarsku kojoj je ozlijeđen njihov kapetan, organizator igre i najbolji igrač, Denes Varga.

  Ovom bivšem igraču Primorja EB je slomljen mali prst na ruci, te prema riječima iz samog Mađarskog vaterpolskog saveza, vrlo su maleni izgledi da Denes Varga više odigra i jednu utakmicu na ovom turniru.

  Isto se dogodilo i Njemačkoj gdje je tetivu ozlijedio Marko Stamm, jedan od najboljih igrača i strijelaca njemačkog sastava, te je i za njega SP završeno.

  Budući da prema pravilima FINA-e, jednom kada natjecanje počne više nije moguće dovesti zamjenskog igrača, to nadalje znači da će Mađarska i Njemačka do kraja turnira ostati sa samo 12 igrača od kojih su dvojica vratari. Dakle, jedan igrač manje i u rotaciji. Silan udarac za obje vrste, posebno za šampionske ambicije Mađarske

  Iz drugih medija