Tonči Stipanović
 Daniel Smith
SVEČANOST U ZAGREBU

JEDRILIČARI PROSLAVILI NAJBOLJU GODINU U POVIJESTI Fantela, Marenić i Stipanović ispraćeni ovacijama

Piše: HinaObjavljeno: 06. veljača 2017. 16:11

Zlatna olimpijska posada u klasi 470 Šime Fantela-Igor Marenić i srebrni u klasi Laser Tonči Stipanović nagrađeni su na tradicionalnoj godišnjoj svečanosti Hrvatskog jedriličarskog saveza (HJS) na kojoj su brojna priznanja dobili i brojni jedriličari koji su 2016. godinu učinili najboljom u povijesti hrvatskog jedrenja.

Svečanost u zagrebačkome hotelu Panorama protekla je u znaku Olimpijskih igara u Rio de Janeiru i prvih olimpijskih medalja za naše jedrenje, a Fantelu, Marenića i Stipanovića nazočni su pozdravili pravim ovacijama.

"Stvarno smo dirnuti kako ste nas dočekali. Ja i Igor još nismo odlučili o našoj budućnosti, ali znamo da sigurno imamo podršku naših kolega, Saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora. Štogod odlučili, ne bojimo se budućnosti", kazao je zlatni Šime Fantela, koji još dvoji o tome hoće li on i Marenić braniti zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Za razliku od njih, srebrni Stipanović je ponovio da u Tokiju želi nadmašiti uspjeh iz Rija.

"Ja sam već u Riju obećao da u Tokiju idem po zlato. Bit ću iskusniji i spremniji za četiri godine, mada me čeka podosta rada i odricanja", kazao je srebrni Stipanović.

Osim hrvatskih medaljaša, priznanja su dobili i preostali hrvatski jedrilličarski olimpijci iz Rija - Ivan Kljaković Gašpić u finnu, Tina Mihelić u laser radialu, Luka Mratović u olimpijskoj dasci kao i posada u 49eru Pavle Kostov/Petar Cupać, kao i treneri Edo Fantela i Jozo Jakelić, vođa tima Marko Mišura, savjetnik za regatna pravila Josip Vehovec, fizioterapeuti Joško Gerželj i Damir Burčul, liječnik Vlado Ivančev i press-atache Zrinka Grancarić.

Priznanja su dobili vlasnik europske bronce u klasi Finn Milan Vujasinović, modelari Mirko Ukas i Zvonko Jelačić, posada u Zvijezdi Marko Mišura/Tonko Barać, Enrico Marotti u neolimpijskoj dasci, dvojac Enia Ninčević i Romana Župan, juniorke u klasi 470 Antonija Kuštera i Darija Perić, Sven Stevanović u Laser Radialu do 17 godina, Karla Šavar u Laseru 4.7, Dominik Perković, Ana Zelić i Mario Novak u Laser Radialu, kao i zlatna u Laser radialu do 21 godine Sandra Lulić i Nenad Bugarin u finnu.

Predsjednik HJS-a Zlatko Taritaš uručio je posebna priznanja Hrvatskom olimpijskom odboru, te predstavnicima klubova Uskok, Labud, Mornar i Sveti Krševan.

Svečanost su uveličali predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, državna tajnica za sport Janica Kostelić, te posebni izaslanik Predsjednice RH Tomislav Madžar koji je treneru srebrnog Stipanovića Jozi Jakeliću uručio Orden hrvatskog pletera.

Linker
14. travanj 2024 02:47