Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

HRVATSKA HEROINA

JEDVA UŠLA U FINALE, A ONDA JE POKAZALA SAV SVOJ TALENT I OSTAVILA SVE IZA SEBE Snježana Pejčić osvojila zlato na Europskom prvenstvu!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 10.03.2017. u 14:24

 • Snježana Pejčić je u petak postala novom europskom prvakinjom u gađanju zračnom puškom, nakon što je u finalnom nadmetanju u Mariboru pogodila 249,1 krug i za 1,3 kruga nadmašila drugoplasiranu Dankinju Stine Nielsen.

  Naša brončana olimpijka iz Pekinga 2008. u ovoj disciplini, u finale je ušla kao posljednja, osmoplasirana u kvalifikacijama, ali se u finalu još jednom pokazala najpreciznijom zadržavajući mirnoću tijekom sva 24 metka koliko je ispucala u nadmetanju za odličja. Od 24 metka, samo su joj dva donijela manje od 10 krugova.

  Nakon prve serije od pet metaka Snježana je bila druga (52,3 kruga), ali sa samo 0,1 krugom zaostatka za tada vodećom Ruskinjom Julijom Karimovom, koja je na kraju završila tek kao sedma. U drugoj seriji od pet metaka Riječanka je bila najbolja (52,3), preuzela vodstvo i do kraja natjecanja ga nije ispuštala. Iza nje se redoslijed mijenjao, ali preciznim hicima Pejčić nije dopuštala suparnicama da joj se približe.

  BAKU - JUNE 27: Gold medalist Snjezana PEJCIC of Croatia competes in the 50m Rifle 3 Positions Women Finals at the Baku Olympic Shooting Range during Day 6 of the ISSF World Cup Rifle/Pistol/Shotgun on June 27, 2016 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Nicolo Zangirolami)
  Nicolo Zangirolami/Voice2Media / Voice2Media
   

  Uz našu reprezentativku najveću mirnoću i konstantu pokazala je Dankinja Stine Nielsen kojoj je pripalo srebrno odličje, dok je broncu osvojila Ruskinja Darija Vdovina.

  Snježanin trijumf uveličalo je i ekipno srebro koje je osvojila s Valentinom Gustin i Martom Zeljković u prijepodnevnim kvalifikacijama. Zlato su osvojile Ruskinje, a broncu reprezentativke Češke.

  Bile su to prve seniorske medalje za Hrvatsku na prvenstvu koje u subotu završava u Mariboru, gdje su se prije dva dana u disciplini zračne puške momčadskim srebrom okitili naši juniori Borna Petanjek, Andrija Mikuljan i Miran Maričić kojima je zlato izmaklo za samo 0,2 kruga koliko je bolji bio rezultat reprezentativaca Mađarske koji su sa 1873,3 kruga postali novim svjetskim rekorderima.

  -------------------------------------------------------

  EP zračna puška (ž) - finale:

  1. SNJEŽANA PEJČIĆ (HRV)        249.1

  2. Stine Nielsen (Dan)          247.8

  3. Darija Vdovina (Rus)         224.1

  4. Anastazija Galašina (Rus)    205.7

  5. Lisa Mueller (Njem)          184.3

  6. Franziska Peer (Aut)         163.6

  7. Julija Karimova (Rus)        143.5

  8. Nikola Mazurkova (Češ)       121.5   

  -------------------------------------------------------

  Iz drugih medija