Šime Fantela
 Bozidar Vukicevic / CROPIX / CROPIX
ISTA SU GENERACIJA

JOŠ JEDAN ZADRANIN KOJI JE BIO NOMINIRAN ZA NAJBOLJEG NA SVIJETU OTKRIVA 'Luku Modrića sam pobjeđivao u nogometu iako je bio bolji od mene'

Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 10. prosinac 2018. 23:04

Dvojica Zadrana ove su godine bili nominirani za najbolje u svijetu u svojim sportovima, i to u svjetski priznatim i raširenim sportovima.

To je svjetski raritet jer čini nam se nemoguće - iako ćemo ostaviti koji promil nade za slučaj da ipak griješimo i da nije tako - da ijedan grad u svijetu ima to što ima Zadar.

A ima Luku Modrića i Šimu Fantelu. Da stvar bude još intrigantnija, oni su školski kolege.

- Da, išli smo u školu zajedno, ista smo generacija, samo što smo bili u različitim razredima - prisjeća se Šime.

- Često smo na školskom igralištu igrali jedan protiv drugog. Mi smo imali bolju momčad pa smo dobivali njegov razred, ali vidjelo se da je individualno on bolji od svih nas, da je veliki talent. Znamo se, dakle, još iz tih dana, nismo nešto posebno u kontaktu, ali pozdravimo se, popričamo kad se sretnemo.

Aarhus, 090818. 
SP u jedrenju za olimpijske klase Hempel Sailing Worldchampionships Aarhus 2018. Na svjetskom prvenstvu sudjeluje 1400 jedrilicara iz 85 zemalja.
Na fotografiji:  Sime i Mihovil Fantela, regata klase 49-er zlatna skupina.
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
Bozidar Vukicevic / CROPIX

I baš se potrefilo da ta dva klinca iz Zadra, iz iste škole, iste godine budu nominirani za najboljeg na svijetu u jedrenju (Rolex Sailor of the Year), odnosno nogometu (FIFA, UEFA, France Football...).

Luka je sve nagrade pokupio, Šime je ostao bez prestižnog priznanja.

- On radi puno, nije stao raditi otkad je bio dijete i drago mi je za njega. Ja isto, jedrim od sedme godine i “pičim” za svojim snom, a onda će valjda jednom doći i ta nagrada za jedriličara godine. Ovo je drugi put da sam bio nominiran, a završio sam sad kao drugi u izboru, tako su mi barem neslužbeno rekli.

Linker
17. travanj 2024 20:37