Motorcycling - MotoGP - French Grand Prix - Bugatti Circuit, Le Mans, France - May 20, 2018 Repsol Honda Team's Marc Marquez in action REUTERS/Gonzalo Fuentes
REUTERS/Gonzalo Fuentes

MOTO GP

JOŠ JEDNA VELIKA POBJEDA FENOMENALNOG ŠPANJOLCA Marquez osvojio Le Mans, u leđa mu gledao poznati talijanski dvojac

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 20.05.2018. u 16:35

 • Španjolac Marc Marquez na Hondi pobjednik je pete utrke svjetskog prvenstva u motociklizmu na stazi u Le Mansu u klasi MotoGP ostvarivši treću uzastopnu pobjedu.

  Marquezu je to bila 37. pobjeda u karijeri u ovoj klasi i treća ove sezone. Drugo mjesto osvojio je Talijan Danilo Petrucci (Ducati), a treći je bio njegov sunarodnjak Valentino Rossi (Yamaha).

  Marquez je ovom pojedom povećao prednost u ukupnom poretku i sada vodi sa 95 bodova, Španjolac Maverick Vinales na drugom mjestu ima 59 bodova, a treći je Francuz Johann Zarco sa 58 bodova.

  U klasi Moto 2 treći put ove sezone pobijedio je Talijan Francesco Bagnaia (Sky Racing Team) ispred Španjolca Alexa Marqueza (Honda) i njegovog sunarodnjaka Johanna Mira (Kalex).

  Nakon pet utrka vodi Bagnaia sa 98 bodova, Portugalac Miguel Oliveira je drugi sa 73 boda, a treći je Španjolac Marquez sa 67 bodova.

  U najslabijem razredu, klasi Moto 3 pobijedio je Španjolac Albert Arenas (Ktm) ispred Talijana Andree Migna (Ktm) i Španjolca Marcosa Ramireza (Ktm). U ukupnom poretku vodi Talijan Marco Bezzecchi sa 63 boda, drugi je njegov sunarodnjak Fabio de Giannantonio sa 59 bodova, a Španjolac Aron Canet na trećem mjestu ima 56 bodova.

  Iz drugih medija