Foto: Ante Cizmic / CROPIX
SUVERENI GOSPARI

JUG BEZ PROBLEMA RIJEŠIO POSAO U TATARSTANU: Sada se zna koja će utakmica odlučivati o prvom mjestu, ostaju nejasne neke stvari iz bliske prošlosti

Piše: Davor BuconićObjavljeno: 04. ožujak 2020. 22:05

Sintez Kazan 10

​Jug AO 14

(2:4, 1:2, 2:3, 5:5)

KAZAN Gradski bazen. Suci: Schwartz (Izrael), Koryzna (Poljska).

SNTEZ KAZANJ: Antonov, Lazarev 3, Vasiljev, Zinurov 1, Bugajčuk, Krasnov, Derevijankin, Andrjukov, Mironov, Aleničev, Lusunov 3, Alatipov 3, Čirkov (12). ​TRENER: Marat Zakirov.

JUG AO: Popadić (13), Macan, Fatović 5 (1), Lončar 1, Kržić 1, Garcia 2, Lozina, Merkulov 1, Papanastasaiou 1, Žuvela 1, Benić 2, Stahor, Jurićić 1. TRENER: Vjekosalv Kobešćak.

PETERCI: Sintez Kazanj -, Jug AO 2-2.

OSOBNE POGREŠKE: Sintez Kazanj 12, Jug 11.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Sintez Kazanj 5-11, Jug AO 3-11.

​Dubrovčani su u Tatarstan stigli po pobjedu i bez većih glavobolja i problema stigli su do novih bodova. Odmah na otvaranju peterac za Jugaše, Garcia s desne strane proigrava na lijevoj strani Fatovića, prekršaj i peterac kojeg je u 70. sekundi utamice u vodstvo pretvorio Grk Papanastasiou. Drugi pogodak bio je po istom šablonu, Garcia s desne strane proigrava na lijevoj Lončara, s time što Luka postiže pogodak. U prvom dijelu utakmice Garcia pogađa za 4:2 iz polukontre. Dominirao je Jugov kapetan u ovom dijelu susreta.

U drugoj četvrtini odmah dva pogotka Fatovića s igračem više i to ne s njegove uobičajene pozicije s lijeve strane, već sa srednjeg vanjskog za vodstvo 6:2 i tu je bilo jasno da Rusi ne mogu zaprijetiti Jugovoj momčadi. U trećoj četvrtini nekoliko dobrih obrana vratara Čirkova, i domaćin je došao do 5:7, ali opet Fatović s dva pogotka zaredom sve vraća na pristojnu gol razliku od +4 (5:9). Sada se obranama isticao jugaš Toni Popadić.

Na početku četvrtog dijela Fatović iz peterca povećava prednost na 10:5 za super mirnu završnicu. Pogodak Hrvoja Benića za 11:6 sigurno će kandidirati za najljepši pogodak u ovom 10. kolu. Put je bio dug, preko Istanbula do Tatarstana, ali vrijedio je europskih bodova s kojima Jugaši ostaju u utrci za prvim mjestom u skupini A Lige prvaka.

Gotovo sigurno o broju 1 odlučivat će pretposljednje kolo kada Jugaši gostuju u Barceloni i igraju protiv Perronea i njegovih suigrača iz Barcelonete. Nakon ovako sigurne igre u kojoj baš u niti jednom trenutku nije dovedena pobjeda u pitanje, ostaju nejasne Jugove crne rupe u Regionalnoj ligi i slabe utakmice protiv Crvene zvezde i splitskog Jadrana. Da nije bilo još jednog propusta u susretu sa splitskim Jadranom u LP danas bi jugaši s vrha ljestvice europske konkurencije čekali rasplet i podjelu vodeća četiri mjesta uoči Final 8 u Italiji.

Linker
20. travanj 2024 00:57