Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
OTIŠAO PREMA NAŠICAMA

KAKO JE DOŠLO DO TRANSFER BOMBE KOJA JE ODJEKNULA HRVATSKOM? 'Oteli' talenta prvaku: 'Riječ je o jednom od najboljih svjetskih igrača te generacije!'

TRANSFER-BOMBA Našičani, na opće iznenađenje, dogovorili dolazak mladog hrvatskog reprezentativca iz makedonskog Metalurga za kojeg je bio silno zainteresiran hrvatski prvak
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 19. listopad 2018. 22:42

Halil Jaganjac novi je član našičkog Nexea. Sve je to iznenadilo, a predsjednik našičkog kluba Josip Ergović reći će: “Iskreno, i mene.” No eto, igrač koji se puno puta spominjao kao pojačanje zagrebaša, kao izdanak rada s Linom Červarom, koji je na klupi PPD Zagreba, stigao je u Našice, kod Linina dojučerašnjeg suradnika Hrvoja Horvata. Zagreb je time, sasvim sigurno, dobio pojačanu konkurenciju u domaćim okvirima, a Nexe više snage i za europske i SEHA-obračune.

Jaganjac je naprasito napustio Metalurg, koji je u ozbiljnim problemima, što je svakako prijetnja njegovu igračkom razvoju. Sreća je u nesreći da nije dugo čekao. Ponuda je imao iz Kielca, Meškova, Berlina i Silkeborga, ali se odlučio za Našice. To za njegov razvoj može biti samo plus, naravno, pod uvjetom da s njim napreduje i klub.

Predsjednikova ideja

I tako ćemo ga gledati na domaćim parketima, što je svakako bolje nego da je u Makedoniji. Halil će članom Nexea postati nakon reprezentativne stanke, no te detalje najbolje zna prvi našički pregovarač u “slučaju Jaganjac”, predsjednik Josip Ergović.

- I nas je iznenadilo i mogu samo reći da je ovo velika stvar za naš klub. Sve smo usuglasili u trokutu Jaganjac - Metalurg - Nexe i potpis bi se trebao dogoditi tijekom idućeg tjedna.

Ivanicgrad, 130718.
Rukomet, juniori, prijateljska utakmica Hrvatska - Slovenija.
Na fotografiji: Halil Jaganjac.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX / CROPIX

Koliko će trajati ugovor Jaganjca i Nexea?

- Dosta dugo, no ne bih o tome prije nego što se i konačno potpiše - kaže Josip Ergović.

Otkud ideja?

- Ideja je moja, razgovarao sam s trenerom. Zašto ne, makar, iskreno, malo je tko vjerovao... Halil jest mlad igrač, igrač kojem će trebati vremena za adaptaciju, jer kod nas je momčad iznad svega, ali moram reći da je on za nas i veliko pojačanje jer je, smatram, riječ o jednom od najboljih svjetskih igrača te generacije. Mislim da će uz stručan rad trenera Horvata pokazati sav potencijal.

Ergović dodaje:

- Godinama smo u vrhu hrvatskog rukometa, 11 smo sezona zaredom u Kupu EHF, zadnje dvije godine igrali smo grupnu fazu, što je bio velik iskorak, a prošle smo godine ostavili i vrlo dobar dojam. Sada vidimo realnu šansu da se preko grčkog Olympiacosa probijemo u grupnu fazu, koja će nam donijeti jake utakmice, pozornost. Mislim da je to izazov za klub, za momčad i očekujem da napredujemo.

Nexe je odlično otvorio SEHA ligu, ima dobru priliku u EHF kupu i sve to je, svakako, plus za hrvatski klupski rukomet, koji, kao i mnogi drugi, grca u problemima. PPD Zagreb u Ligi prvaka, Podravka u Ligi prvakinja, Nexe u EHF kupu, to su stvari koje dižu rejting sportu i zato je Jaganjčev dolazak u Slavoniju, bez sumnje, pun pogodak. Imat će konkurenciju u iskusnom Saši Barišiću Jamanu u prvom redu, no u jakim europskim dvobojima, kojih ne nedostaje ni u SEHA ligi ni u EHF kupu, bit će prilike za svakoga.

Korak naprijed

Bit će zanimljivo vidjeti koliko će se Halil zadržati u Našicama, jer interes većih je stalan. No to nikako ne smije utjecati na njegov rukometni put, jer koliko god dobar bio, tek je na početku. Bude li nastavio biti dobar, bude li si razjasnio zašto generacija koju je predvodio nije uspjela do velikog dosega, stići će sve...

Nexe je ulovio kapitalca. Što se duže zadrži, tim bolje. Josip Ergović zaslužio je čestitke, potez je to koji dokazuje da Nexe i dalje ide naprijed, a to je danas rijetkost.

Linker
20. travanj 2024 08:44