HŠS
EP BATUMI

KAKVE VIJESTI IZ GRUZIJE! HRVATSKA IMA EUROPSKOG PRVAKA Ivan Šarić svladao Čeha i ostvario najveći uspjeh hrvatskog šaha u povijesti!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. ožujak 2018. 16:29

Mladi 27-godišnji Ivan Šarić okitio se pojedinačnim naslovom prvaka na Europskom šahovskom prvenstvu u Batumiju na kojem je sudjelovalo 302 igrača iz 34 zemlje. Šarić je u do svog prvog naslova europskog prvaka stigao pobjedom protiv Čeha Davida Navara.

Valja istaknuti kako je ovo uz pobjedu Zdenka Kožula 2006. godine u Turskoj, najveći uspjeh hrvatskog šaha u povijesti.

Šarić je do slavlja stigao pobjedom u sedam partija, dva remija te samo jednim porazom. Ivan Šarić je inače višestruki prvak Hrvatske, bio je juniorski prvak Europe i svijeta, a sada je i u seniorksoj konkurenciji pridodao titulu prvaka Europe.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao

"S radošću sam primio vijest iz gruzijskoga Batumija o Vašem i hrvatskom velikom šahovskom uspjehu. Samo se iznimnom višesatnom koncentracijom, promišljenom tehnikom i briljantnom igrom može postići ovako sjajna pobjeda. Vjerujemo da Vas, nakon višestruke titule prvaka Hrvatske, europskog juniorskoga prvaka, a sada i s naslovom novog europskoga pojedinačnog prvaka, kao najuspješnijega hrvatskog šahista svih vremena, očekuju još mnogi svjetski športski uspjesi", stoji u čestitci hrvatskog premijera.

Linker
06. svibanj 2024 07:21