Zadar, 140419.
Dvorana Kresimira Cosica.
Rukometna utakmica kvalifikacija za Europsko rukometno prvenstvo 2020. godine izmedju reprezentacija Hrvatske i Srbije.
Na fotografiji: slavlje Hrvatske, Domagoj Duvnjak.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

HRVATSKA DOMAĆIN U ARENI

KAUBOJI PROTIV NIJEMACA U LISTOPADU PRVI PUT NAKON SPORNOG SUSRETA U KÖLNU Jaka provjera za izabranike Line Červara prije priprema za EP

AUTOR:
  • Filip Ožbolt

 • OBJAVLJENO:
 • 14.08.2019. u 10:55

 • Prvu od dvije utakmice Hrvati i Nijemci će odigrati u Areni Zagreb 23. listopada, a tri dana kasnije čeka nas okršaj u TUI Areni u Hannoveru. Njemački rukometni savez (DHB) već je započeo s prodajom karata za domaću utakmicu po cijeni od 18 do 45 eura.

  Nakon uspješnog rukometnog ljeta mlađih dobnih kategorija, na jesen su u akciji opet seniori. Već tradicionalno nas u siječnju čeka veliko natjecanje, ovoga puta na redu je Europsko prvenstvo koje se prvi put održava u tri zemlje, Austriji, Švedskoj i Norveškoj, a Kauboji će se za iskušenja početkom 2020. pripremati protiv Njemačke.

  U tradicionalnom prozoru za prijateljske utakmice krajem listopada Hrvatskoj će protivnik biti europski prvak iz 2016. i četvrti s prošlogodišnjeg SP-a na domaćem terenu. Bit će zanimljivo gledati dvoboj Hrvata i Nijemaca prvi put nakon utakmice drugog kruga na spomenutom SP-u, nakon kojega je HRS objavio video s deset spornih situacija koje su previdjeli danski suci Mads Hansen i Martin Gjeding.

  Prvu od dvije utakmice Hrvati i Nijemci će odigrati u Areni Zagreb 23. listopada, a tri dana kasnije čeka nas okršaj u TUI Areni u Hannoveru. Njemački rukometni savez (DHB) već je započeo s prodajom karata za domaću utakmicu po cijeni od 18 do 45 eura.

  U sklopu utakmice protiv Hrvatske Nijemci već treći put zaredom organiziraju Rukometni dan u organizaciji vlastitog saveza.

  Hrvatska je na spomenutom Euru u siječnju u grupi s Bjelorusijom, Crnom Gorom i Srbijom u Grazu, a Nijemci su smješteni u norveški Trondheim te igraju protiv aktualnih prvaka Španjolaca, Latvije i Nizozemske.

  U tjednu između 21. do 27. listopada, kada je na rasporedu reprezentativni tjedan, najzvučniji turnir igra se u danskom Aarhusu. Osim domaćina, nastupit će Norveška, Španjolska i Francuska. Švedska će u Kristianstadu i Karlskroni ugostiti Island, a Austrija u Grazu Srbiju i Nizozemsku.

  Tagovi
  Iz drugih medija