Damir Krajac / CROPIX
PRVI PUTA ZAJEDNO

KOD RUKOMETAŠA JE OKUPLJANJE RADOST, KOD RUKOMETAŠICA MALO MANJE Otpala i Glavan zbog nagnječenog meniska, a Boras u prometnoj nesreći slomila ruku

U Zagrebu su se u ponedjeljak okupile muška i ženska seniorska reprezentacija od kojih je ženska praktično u B sastavu.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 22. listopad 2019. 12:06

Prvi put se dogodilo zajedničko okupljanje muške i ženske seniorske reprezentacije. U srijedu će igrati u Areni Zagreb protiv Njemačke, a uzvrati će biti u subotu u Hannoveru. No, okupljanje, premda je riječ o reprezentaciji, nije bila samo radost, jer ženska je reprezentacija doslovno razbijena.

Kakav god dogovor HRS-a i Podravke bio, za reprezentaciju nije dobar. Slikovito je situaciju prikazao izbornik Šoštarić riječima:

- To je kao da selekcija Hrvatske lige bez igrača Zagreba igra protiv Njemačke.

Sve je rekao. Dakle, igračica Podravke neće biti, neće biti ni igračica iz inozemstva jer službeno za žene to nije reprezentativni tjedan, ali ni tu nije kraj, jer su s popisa otpale zbog ozljeda Japundža, Domjan, Boras je preko vikenda u prometnoj nezgodi slomila ruku, a izostaje i Glavan zbog nagnječenog meniska, utvrđenog nakon pregleda u ponedjeljak. Dakle, situacija je teška, ostali smo bez kompletne obrane u odnosu na Island i Tursku, a ako je to bio dobar početak, kraj sigurno nije. No, koga briga za žensku reprezentaciju, osim rijetkih, a cure za svoj premijerni nastup u Areni zaslužuju punu podršku.

Kod rukometaša je okupljanje radost. Došli su svi osim Štrleka, čak i oni kojih nema na popisu za ova dva susreta poput Ivića, Šebetića, Vrankovića, Jaganjca... Lino Červar ima posla objasniti im zahtjeve za nadolazeću godinu, pripremiti ih i izabrati 16 za Njemačku. Svi igrati neće, a koji hoće, znat će se nakon treninga.

Sigurno neće igrati Igor Karačić koji nije bio ni u sastavu Kielaca u Ligi prvaka za vikend.

Karačić mora mirovati

- Dobio sam udarac u prsni koš, postoji hematom, malo boli i preporuka je da još sedam dana mirujem - kaže Karačić.

Bit će zanimljivo vidjeti povratak Mihića, tko će uz Horvata biti drugo desno krilo kada nema Božića-Pavletića, tko će biti uz Stepančića kada nema Vrankovića - Martinović ili prvi put Jukić koji je došao iz Francuske. Bit će zanimljivo vidjeti ima li mjesta za sve boljeg Josipa Šarca i kako će se u tim uklopiti Marić uz Musu i Šipića, te Pavlović uz Duvnjaka, Cindrića i Mamića. Puno toga dobrog i zanimljivog uoči starta priprema za Euro.

Zanimljivo jednom nam je falio Duvnjak, jednom Cindrić, sada Karačić, pa se do Graza i Beča možda ipak skupimo da vidimo i to čudo. A Nijemce ćemo riješiti, iako su odlični, jer dužni su nam za ono SP u siječnju doživotno.

- Želim vidjeti tko je spreman na odricanje, tko od mladih ima želju i kvalitetu, ali i kakav je motiv kod starijih, jer bez motiva se ne dolazi do vrhunskih rezultata - kratko je rekao Lino Červar.

Linker
18. travanj 2024 13:32