BLAGDANSKI SPEKTAKL

KOMPLETAN VODIČ KROZ BOŽIĆNO NBA LUDILO 13 sati košarkaškog maratona s najvećim zvijezdama počinje već u 18:00, evo tko igra i gdje možete sve gledati

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. prosinac 2019. 09:17

U životu svakog NBA zaljubljenika Božić zauzima poseban dan jer se čelnici lige potrude da za ovaj blagdan naprave poseban raspored s najatraktivnijim dvobojima. Tako je i ove godine.

Prilikom objavljivanja rasporeda za sezonu, uvijek svima pogled ide prema božićnom programu jer je oduvijek poznato da NBA najveće dvoboje ostavlja za ovaj blagdan. Tako je i ove godine kada je na rasporedu 5 utakmica, a dodatnu čar svim hrvatskim ljubiteljima košarke pričinjava satnica koja je prilagođena europskim navijačima.

Tako prva utakmica počinje već u 18 sati, druga u 20:30, a program traje sve do otprilike 7 ujutro pa je moguće napraviti maraton od 13 sati neprekidnog gledanja košarke. Ove godine domaći navijači imaju i dodatnu pogodnost – po prvi put će se svih pet utakmica moći gledati na hrvatskim sportskim kanalima. Ovo je kompletan vodič kroz lude božićne NBA utakmice:

18:00 Toronto Raptors – Boston Celtics (Arena Sport 1)

Branitelj naslova po prvi put je domaćin jedne božićne utakmice, a u Kanadu danas dolazi Boston. Iako je Toronto uoči sezone ostao bez Kawhija Leonarda, a Boston bez Kyriea Irvinga i Ala Horforda, i dalje je riječ o dvije ponajbolje momčadi na Istoku – Toronto je s omjerom 21-9 na četvrtom mjestu Istočne konferencije, a Boston je dva mjesta bolje plasiran s omjerom 20-7. Ovo će biti drugi ovosezonski dvoboj ovih momčadi, u prvom su pobijedili Celticsi rezultatom 112:106, a spektakl bi mogla eventualno umanjiti ozljeda Pascala Siakama. On je propustio nekoliko posljednjih utakmica za Raptorse, a još uvijek nije poznato hoće li večeras igrati.

20:30 Philadelphia 76ers – Milwaukee Bucks (Arena Sport 1)

Jedan dvoboj vrhunskim momčadi na Istoku nastavlja se drugim – Philadelphia je trenutno na petom mjestu konferencije s omjerom 22-10 dok je Milwaukee prvi s 27 pobjeda i 4 poraza. Ovo je prvi ovosezonski dvoboj dviju momčadi za koje mnogi smatraju da će igrati finale Istoka, a kako niti jedna momčad nema problema s ozljedama, onda je jasno da spektakl neće izostati.

23:00 Golden State Warriors – Houston Rockets (HTV 2, Arena Sport 1)

Kada je NBA liga objavljivala božićni raspored Stephen Curry se pripremao za sezonu u kojoj je trebao nositi Warriorse bez Kevina Duranta i Klayja Thompsona do playoffa. U međuvremenu se i on ozlijedio, Golden State je imao i drugih zdravstvenih problema pa je pao na posljednje mjesto konferencije s omjerom 7-24. Houston je, pak, na 3. mjestu s omjerom 21-9 i svih zanima je li kombinacija James Harden – Russell Westbrook može napraviti nešto u playoffu. Danas bi Rocketsi trebali doći do sigurne pobjede, a u prvom ovosezonskom dvoboju bilo je 129:112 za Houston.

02:00 Los Angeles Lakers – Los Angeles Clippers (Arena Sport 1)

Svaka čast svim ostalim utakmica, ali 'bitka za Los Angeles' je sigurno najzanimljiviji dvoboj božićnog programa. Obje momčadi igraju dobro, u skladu s najavama, a Lakersi predvode Zapadnu konferenciju s omjerom 24-6. Clippersi su na 5. mjestu s omjerom 22-10, a dobili su prvi ovosezonski dvoboj ovih momčadi, onaj na otvaranju sezone, i to rezultatom 112:102. Svi navijači se samo nadaju da će se LeBron James oporaviti do utakmica jer je propustio posljednju utakmicu, onu protiv Denvera. No, radilo se o lakšoj ozljedi pa ne vjerujemo da će 'Kralj' propustiti priliku pokazati da je kraljevstvo i dalje njihovo.

04:30 Denver Nuggets – New Orleans Pelicans (Arena Sport 1)

Još jedna utakmica za koju su se u NBA ligi nadali da će biti uzbudljivija nego što će ona na kraju biti. Pelicansi su dobili mjesto na božićnom programu isključivo zbog Ziona Williamsona, ali prvi pick na ovogodišnjem draftu još uvijek čeka priliku da ziagra ove sezone. Ozljeda ga još uvijek drži van parketa pa je i New Orleans bez većih ambicija. Oni su na 14. mjestu na Zapadu s omjerom 8-23 dok je Denver trenutno drugi s omjerom 21-8. Međutim, u prvom ovogodišnjem dvoboju pobijedili su Pelicansi rezultatom 122:107.

Linker
25. travanj 2024 03:21