CROPIX
PREGRŠT UVREDA I TEŠKIH RIJEČI

KONTROVERZNI INTERVJU LEGENDE SRPSKOG VATERPOLA: 'Hrvate smo prebili kao mačke! Ovaj sport vode idioti, a onom debilu hvala što je udario Filipovića'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. kolovoz 2018. 17:15

Bivši srpski vaterpolist Danilo Ikodinović ponovno šokira. Jedan od najboljih vaterpolista Srbije svih vremena poznat je po britkom jeziku, ali mnogi će vjerojatno ocijeniti da je ovoga puta debelo pretjerao.

Ikodinović, nekadašnji kapetan srpske reprezentacije, je u razgovoru za Kurir progovorio o aktualnom trenutku svjetskog vaterpola, suđenju i posljednjem okršaju Hrvatske i Srbije na Svjetskom prvnstvu u Španjolskoj, ali, nažalost, uz puno uvreda i teških riječi.

Prenosimo dio intervjua...

Mnogo prašine podiglo se oko suđenja na utakmici Srbija - Hrvatska. Svašta se događalo u bazenu, pa na Rusa i Poljaka grme i naši i njihovi.

- Suđenje, šta da kažem... Mene nervira kad je tako. Zašto taj vaterpolo propada iz godine u godinu? Zato što idioti vode LEN, FINA. Najobičniji idioti. Poljak i Rus, pa ja im ne bih dao više da sviraju. Kaznio bi ih bar godinu dana. Da ne vide onakav udarac Fatovića u glavu Filipovića! Samo postavljam pitanje šta bi bilo da ga je pogodio u nos. Otkinuo bi mu nos i jedan od naših glavnih igrača ne bi mogao da igra finale. Ovaj Hrvat bi igrao ili ne bi, svejedno. Na šta to liči?

Da li te je iznenadio taj potez Lorena Fatovića budući da njegov otac Elvis važi za izuzetno korektnog čoveka?

- Tek ono pokazivanje srednjeg prsta... Jesi li ti, dečko, sportaš ili kriminalac? Ako si kriminalac, idi bavi se kriminalom. Neka te ubiju, neka ti rade šta hoće... Bijesan sam užasno. A njegov otac Elvis je sjajan tip! Tako ga pamtim. Ali izgleda da je negdje pogriješio, ne znam. Taj isti Loren Fatović je prošle godine razbio malog Mandića. Da se razumijemo, nisu naši ostali dužni i mi smo njih prebili kao mačke.

Baš ti se nije svidjelo to što si vidio u polufinalu?

- Ali, ovo je seljački vaterpolo. Dignem se, rknem te u glavu, otkinem je i nikom ništa. Opet, to je to suđenje. Zato vaterpolo stagnira, zato ne može napredovati... Zbog idiotskih pravila. Treba da sudiš ono što vidiš, a ne da da bude odnos isključenja 10:8. Treba da bude 10:1 ako ja igram presing, a ti igraš zonu, moram ja više da imam.

Na kraju, Srbija mora biti zadovoljnija ishodom...

- Drago mi je da smo pokazali Hrvatima kako se igra. Vodili smo cijelu utakmicu, nisu imali nikakve šanse. Hvala ovom debilu što je udario Filipovića. Debil je, ne mogu drugačije da se izrazim. Žao mi je, ali dečko ti si debil! E sad naši treba da se skupe i sljedeći put da ga prebiju kao mačku. Kao mačku! Ne ovako kao on, nego... Zna se kako se to radi!

Vidiš li način da se nešto promijeni kako bi se izbjegli skandali sa sucima?

- Sve to ima veze samo s tim što pravila nisu jasno definirana. A to opet ima veze s gospodinom Giannijem Lonzijem, koji vedri i oblači 30 godina, matori deda koji više nije sposoban ni za šta, i sa svim ostalim, izvini na izboru riječi, dupeuvlakačima. Svi koji dođu moraju da mu se podrede da bi bili tu gdje jesu. Svi šute i kako kaže Gianni tako će buti. Klasičan diktator. U stvari, on je Tito. Diktator, nemam drugi izraz. Često čujem: "Ne možeš to tako da kažeš". Pa mogu, jer tako je.

Linker
26. travanj 2024 04:20