Zeljko Hajdinjak / CROPIX
POLOŽILE ISPIT

KOPRIVNIČKE RUKOMETAŠICE NAJAVILE SU DOBRU SEZONU OSVAJANJEM BEPOVA MEMORIJALA 'Imamo neki svoj stil igre i to ćemo gurati'

Pripreme se nastavljaju, Podravka će u srijedu i četvrtak sudjelovati na 2. festivalu ženskog rukometa u Grudama, gdje će odigrati utakmice s Grudama i Budućnosti.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. kolovoz 2019. 11:34

Obranila je Podravka Vegeta naslov pobjednika Memorijalnog turnira “Josip Samaržija Bepo”, pred koprivničkom publikom svladala je Brašov, Jagodinu i Mosonmagyarovar. Prošle godine to je bio dobar znak uoči Europe, moglo bi to tako biti i ovaj put.

- Bilo je OK. Mogu reći da sam zadovoljan kako obrana funkcionira. Činjenica je da smo u dosadašnjem razdoblju puno više radili na obrani i polukontri. Malo šteka napad, ali to je razumljivo, nismo ga puno ni radili, imamo još vremena. Osim toga, u napadu je puno novih igračica i treba malo vremena dok se uštimaju. Međutim, mogu reći da sam zadovoljan, pogotovo pristupom i borbenošću. Imamo neki svoj stil igre i to ćemo gurati - rekao je Podravkin trener Zlatko Saračević.

Najavio je da će u tri utakmice unutar dva dana isprobati razne varijante, da rezultat na turniru nije u prvom planu, ali da će on doći bude li igra dobra.

Polukontru ‘zujimo’

- Malo smo rotirali, pogotovo u prve dvije utakmice, u kojima smo imali prilično veliku prednost. Kroz te smo rotacije onda malo padali, što je normalno i očekivano. U posljednjoj utakmici želio sam vidjeti koliko tjelesno možemo izdržati u jednoj ‘skraćenoj’ ekipi, tako da sam zadovoljan. Primili smo 21 gol i to je to. Idemo dalje raditi, bit će nešto od nas...

Dojam je da je igra prilično ubrzana dolaskom Tjaše Stanko i Lamprini Tsakalou, koje su ipak viša dimenzija u odnosu na Ihnjevu i Čigirinovu, koje su vodile glavnu riječ u napadu prošle sezone.

- Naš je cilj da svakog novog dana budemo bolji nego što smo bili. Dokle ćemo ići, ne znam, ali na tome radimo. Mislim da imamo fizionomiju igre koja polako sjeda i odgovara gotovo svim igračicama. To je ta čvrsta obrana s dobrim vratarkama i polukontra koju stvarno ‘zujimo’, a u napadu ćemo se popraviti još malo - najavio je Saračević.

Najefikasnija je na Bepovu memorijalu bila Dejana Milosavljević, koja je podijelila titulu najboljeg strijelca sa Sorinom Tircom iz Brašova.

- Uvijek je lijepo dobiti neki trofej, ali ovo je ekipni sport i za golove je potrebna ekipa. Mislim da smo ovaj turnir odigrale odlično. Posljednja utakmica bila je najnapetija jer je bila treća u 24 sata, ali smo ipak pokazale kvalitetu i snagu da cijelu utakmicu izdržimo na visokoj razini. Nova Podravka? Moram priznati da mi se jako sviđa. Mislim da smo jače i da imamo još veću rotaciju nego prošle sezone. Očekujem da ćemo biti jako dobre - optimistično je poručila Dejana Milosavljević.

Pripreme se nastavljaju, Podravka će u srijedu i četvrtak sudjelovati na 2. festivalu ženskog rukometa u Grudama, gdje će odigrati utakmice s Grudama i Budućnosti, a s crnogorskim prvakinjama imat će i jedan zajednički trening.

Linker
19. travanj 2024 12:09