Pedro Martinez / Sailing Energy / World Sailing
JEDRENJE

KREĆE SP U KLASI FINN, TKO ĆE NAJBOLJE ČITATI BALATON? Hrvatska ima tri predstavnika: Bugarina, Olujića i Vujasinovića

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. rujan 2017. 14:07

Na ceremoniji otvaranja Svjetskog prvenstva u klasi Finn na jezeru Balaton simbolično je izvedena invazija Huna. Nije bilo Atile, ali Mađari velike nade polažu u Zsombora Berecza od kojeg očekuju da pokori konkurenciju kao svojedobno Bič Božji.

Nastupit će 124 jedriličara iz 32 zemlje, flota se opisuje kao miks starih i mladih kormilara, a samo su dva čovjeka već bili svjetski prvaci (Wright 2010. i Zarif 2013.). Hrvatska ima tri predstavnika: Nenada Bugarina, Josipa Olujića i Milana Vujasinovića. Start je previđen za ponedjeljak...

- Regata je specifična jer se jedri na jezeru, što znači da ovdje vladaju neka druga pravila kod određivanja same strategije i taktike jedrenja. Ima puno favorita za najviše plasmane tako da mislim da će regata biti neizvjesna do samog kraja, a mislim da su i naši jedriličari spremni da participiraju za sami vrh, izvijestio je Tonči Antunović Graja, trener Bugarina i Olujića.

Nakon odlaska Ivana Kljakovića Gašpića u "penziju" Nenad Bugarin figurira kao njegov nasljednik. U kategorijama do 23 godine osvajao je medalje na Svjetskim i Europskim prvenstvima, a u seniorskoj kategoriji se vrti oko Topa 10.

- Ovdje smo već nekoliko dana tako da smo se upoznali s okolinom i odradili nekoliko treninga na jezeru, premjeravanje opreme i još nekoliko detalje. Sve je spremno za regatu koja počinje u ponedjeljak. Vjerujem da će regata biti vrlo izazovna s obzirom na to da nas očekuje uglavnom lagani vjetar promjenjivog smjera, ali isto tako vjerujem da sam s trenerom i cijelim timom napravio sve da ovu regatu odjedrim na najvišem mogućem nivou. Cilj je boriti se za svaki metar i bod na jezeru jer konstantno jedrenje u vrhu flote po uvjetima kakvi nas očekuju donosi vrhunski plasman, a vise od toga teško je prognozirati, rekao je Bugarin.

Linker
26. travanj 2024 09:55