Zagreb, 210418.
Na zagrebackom Bundeku odrzan je tradicionalni 35. Kros Sportskih novosti u organizaciji Sportskih novosti i Hrvatskog atletskog saveza. Ovo prvenstvo u trcanju privuklo je kao i svake godine velik broj natjecatelja.
Na fotografiji: start, 8. razredi osnovne skole ucenice, 1000 m.
Foto: Damir Krajac/CROPIX
Foto: Damir Krajac/CROPIX

KROS SN-A

KROS SN-A ZA NAŠE UČENIKE ZABAVA I SPORTSKI IZLET ZA PAMĆENJE Trofejni sudionici Krosa mladi su Otočani koji i na ovom izdanju očekuju berbu medalja

AUTOR:
  • Goran Belić

 • OBJAVLJENO:
 • 08.04.2019. u 09:36

 • OŠ JOSIPA LOVRETIĆA Redoviti, ali i trofejni sudionici Krosa mladi su Otočani koji i na ovom izdanju očekuju bogatu berbu medalja

  Josipa Lovretića iz Otoka redovit je sudionik Krosa SN-a i vjerojatno najuspješnija škola po broju ukupnih pobjeda, a osobito ukupnih pobjeda u kategoriji djevojčica. I ove godine s radošću će otočka ekspedicija prema glavnom gradu, gdje u otočkim redovima ponovno očekuju bogatu berbu odličja.

  - Prije svega, Kros SN-a za naše učenike velika je radost, zabava i sportski izlet za pamćenje. Uvijek se vraćamo kući s predivnim uspomenama, ali i mnogim odličjima. I ove godine imat ćemo brojnu ekspediciju, premda ne u tolikoj mjeri kao proteklih godina. Nismo uspjeli angažirati autobus na kat, pa je broj putnika za Bundek ograničen na 58 - kaže Mirko Martinović, suradnik voditelja atletske sekcije ŠSK Mladost Ivana Matozana.

  Unatoč smanjenom broju sudionika na ovogodišnjem Krosu SN-a, Josipa Lovretića spremna je na velika djela.

  - Djevojčice su disciplinirano radile i pripremale se za ovo natjecanje u sklopu gradskog atletskog kluba. Sigurno ćemo osvojiti puno medalja, a procjenjujem da nisu bez izgleda ni za ukupnog pobjednika. Dječaci su uglavnom nogometaši, atletika im nije prvi izbor, međutim, uopće nije nerealno poneko postolje i u njihovoj konkurenciji. Inače, naš grad okružen je najvećom hrastovom šumom u Europi koja privlači i poziva djecu i mlade da što više borave u prirodi. Najveći dio priprema za ovogodišnji Kros SN-a odradili smo baš u tom okruženju, uvjeti su bili odlični, a uvjeren sam da će takve biti i vijesti iz metropole za naše navijače - dodaje Martinović koji već puna dva desetljeća s puno entuzijazma i potpuno volonterski brusi talent otočkih atletičara.

  Treba još svakako napomenuti i to da je Kros SN-a znatno afirmirao otočku atletiku iz koje su stasale brojne državne prvakinje i reprezentativke Hrvatske u kadetskoj i mlađoj juniorskoj konkurenciji, kao što su Mirjana Grbavac, Ivana Lukić, Suzana Jurić, Anja Kapitanović, Marija Lukač... a u novije vrijeme to je i Carmen Drnasin, dvostruka prvakinja Hrvatske u kategoriji mlađih kadetkinja.

  Iz drugih medija