Ranko Suvar / CROPIX / CROPIX
NASTAVAK PRIČE

LEGENDARNI SPORTAŠI ODBACILI ŽESTOKE OPTUŽBE 'Van sebe sam i ne razumijem što se to događa oko Rio de Janeira. Netko laže nekome, to je ozbiljno'

Piše: HinaObjavljeno: 05. srpanj 2019. 16:41

Bivši ukrajinski skakač motkom Sergej Bubka i bivši ruski plivač Alexander Popov, obojica članovi Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), odbacuju tvrdnje da su primili mito u zamjenu za glasove za dodjeljivanje domaćinstva olimpijskih igara 2016. Rio de Janeiru kao što je izjavio bivši guverner tog grada.

"Mogu reći da nisam nikada glasovao za Rio de Janeiro. Sudjelovao sam u glasovanju, ali svoj glas nisam dao za Rio", izjavio je Alexander Popov za agenciju R-Sport.

"Van sebe sam i ne razumijem što se to događa oko Rio de Janeira. Netko laže nekome, to je ozbiljno", dodao je, a kasnije je kazao i kako želi surađivati s etičkim odborom MOO-a s ciljem razjašnjavanja te afere.

Na Twitteru je bivši svjetski rekorder u skoku u vis Sergej Bubka istaknuo kako "u potpunosti odbacuje lažne tvrdnje bivšeg guvernera Rio de Janeira Sergia Cabrala", podsjetivši kako on "trenutačno služi dugačku kaznu na koju je osuđen zbog korupcije".

Cabral je u četvrtak priznao da je kupovao glasove izaslanika Međunarodnog olimpijskog odbora - među kojima su bili Bubka i Popov - kako bi Rio dobio domaćinstvo Ljetnih olimpijskih igara 2016.

Kupovanje glasova organizirano je preko bivšeg predsjednika Međunarodne atletske federacije (IAAF) Laminea Diacka, rekao je Cabral pred sucem.

"Diack me nikada nije kontaktirao vezano za moj glas u izboru domaćina ljetnih olimpijskih igara 2016. Moji će odvjetnici pisati Diacku i tražiti ga da objasni tvrdnje Cabrala", kazao je Bubka.

Linker
19. travanj 2024 16:07