Split, 250218.
Unatoc hladnoci i snijegu odrzan 18. Splitski polumaraton na kojem je sudjelovalo preko 2000 trkaca koji su ulicama grada otrcali 21 km dugu sa startom i ciljem na Rivi.
Na fotografiji: Pobjednik Laszlo Gregor.
Foto: Jakov Prkic / CROPIX
Foto: Jakov Prkic / CROPIX

U SNJEŽNIM UVJETIMA

MAĐAR LASZLO GREGOR POBJEDNIK JE 18. SPLITSKOG POLUMARATONA U ženskoj konkurenciji slavila Hrvatica Mata Matošević

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 25.02.2018. u 17:03

 • Mađar Laszlo Gregor pobjednik je 18. Splitskog polumaratona, drugo mjesto je zauzeo Talijan Diego Avon, a iza njega su u cilj dotrčali Darko Živanović iz Srbije te Zoran Žilić iz Hrvatske.

  U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Mata Matošević Hačić iz Hrvatske, dok su u štafetnom polumaratonu prvo mjesto zauzeli trkači iz Crne Gore, te hrvatska Udruga lađar Stablina. Jure Božinović je u humanitarnoj utrci na pet kilometara osvojio prvo mjesto, odmah iza njega na finiš je dotrčao Dragoljub Koprivica, dok je Branimir Šatara bio treći.

  Ovogodišnji, snježni polumaraton došao je podržao je i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je kazao kako se čovjek, kad to vidi, odmah bolje osjeća. Gradonačelnik Krstulović Opara je izjavio kako bi volio da može i sam otrčati barem pet kilometara, te obećao kako će to napraviti sljedeće godine.

  Na polumaratonu je bio i župan Blaženko Boban koji je istaknuo važnost tog događaja za turizam Splitsko-dalmatinske županije. Izrazio je oduševljenje organizacijom Splitskog polumaratona, zahvalio se organizatorima i obećao još veću podršku županije u organizaciji budućih utrka.

  Nagrade pobjednicima uručile su zamjenica gradonačelnika Splita Jelena Hrgović i direktorica Turističke zajednice Grada Splita Alijana Vukšić.

  Tagovi
  Iz drugih medija