Foto: Jakov Prkic / CROPIX
U SNJEŽNIM UVJETIMA

MAĐAR LASZLO GREGOR POBJEDNIK JE 18. SPLITSKOG POLUMARATONA U ženskoj konkurenciji slavila Hrvatica Mata Matošević

Piše: HinaObjavljeno: 25. veljača 2018. 18:03

Mađar Laszlo Gregor pobjednik je 18. Splitskog polumaratona, drugo mjesto je zauzeo Talijan Diego Avon, a iza njega su u cilj dotrčali Darko Živanović iz Srbije te Zoran Žilić iz Hrvatske.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Mata Matošević Hačić iz Hrvatske, dok su u štafetnom polumaratonu prvo mjesto zauzeli trkači iz Crne Gore, te hrvatska Udruga lađar Stablina. Jure Božinović je u humanitarnoj utrci na pet kilometara osvojio prvo mjesto, odmah iza njega na finiš je dotrčao Dragoljub Koprivica, dok je Branimir Šatara bio treći.

Ovogodišnji, snježni polumaraton došao je podržao je i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je kazao kako se čovjek, kad to vidi, odmah bolje osjeća. Gradonačelnik Krstulović Opara je izjavio kako bi volio da može i sam otrčati barem pet kilometara, te obećao kako će to napraviti sljedeće godine.

Na polumaratonu je bio i župan Blaženko Boban koji je istaknuo važnost tog događaja za turizam Splitsko-dalmatinske županije. Izrazio je oduševljenje organizacijom Splitskog polumaratona, zahvalio se organizatorima i obećao još veću podršku županije u organizaciji budućih utrka.

Nagrade pobjednicima uručile su zamjenica gradonačelnika Splita Jelena Hrgović i direktorica Turističke zajednice Grada Splita Alijana Vukšić.

Linker
20. travanj 2024 01:28