REUTERS/John Sibley
SA STILOM DO NAJVEĆEG USPJEHA

MAĐARIMA PRVO ZLATO U PJONGČANGU Postavili olimpijski rekord i iza sebe ostavili Kineze i Kanađane

Piše: HinaObjavljeno: 22. veljača 2018. 16:10

Mađari Csaba Burjan, Victor Knoch, Shaoang Liu i njegov stariji brat Sandor Liu Shaolin osvojili su prvu zlatnu medalju za Mađarsku na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu pobijedivši u štafeti na 5.000 m u brzom klizanju na kratke staze Kineze i Kanađane.

Mađarska, koja nikada prije nije osvojila medalju u brzom klizanju na kratke staze, do svog prvog zlata u toj disciplini stigla je s olimpijskim rekordom od 6:31.971. Kina je osvojila srebro sa 64 tisućinke zaostatka, dok je Kanadi pripala bronca.

Utrka je počela oprezno sa sve četiri reprezentacije izjednačene dok Južnu Koreju nije zadesila nezgoda kada je jedan od njenih natjecatelja pao. Nakon toga je Koreja zaostala pola kruga, a zaostatak je do kraja utrke samo rastao do tri četvrtine kruga.

Mađari su polako puštali Kanadu i Kinu da određuju ritam u 45 krugova dugačkoj utrci da bi na kraju pojačali tempo i preuzeli vodstvo što im je donijelo zlato.

Na svim Zimskim olimpijskim igrama od 1924.godine, Mađari su osvojili jednu zlatnu medalju, dvije srebrne i četiri brončane.

Linker
26. travanj 2024 05:34