Emica Elvedji / CROPIX
MARIN ŠIPIĆ

MALI MEDO ŽELJKA MUSE U ZAGREBU ŽELI POSTATI VELIKI MEDO 'Nikome ne priznajemo da je bolji, čak ni PSG-u ni Barceloni'

Senzacija lanjske sezone u dresu PPD Zagreba igrat će svoju prvu Ligu prvaka, a sezonu otvara današnja utakmica (19.00) SEHA lige u Šapcu protiv Metaloplastike
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 03. rujan 2019. 12:28

Marin Šipić će, po onome što je pokazao posljednje dvije sezone, biti veliko pojačanje PPD-a Zagreb. S mogućnostima “malog mede”, kako ga zove Željko Musa, Zagrebova kvaliteta raste. A mogao bi i od malog postali veliki medo.

Uvijek opasni zagrebaši s krila sada imaju i iznimno potentnu crtu, pa ako vanjska linija reagira u tom pravcu, Zagreb bi mogao biti najugodnije europsko iznenađenje sezone. Tim više jer vratari nikad nisu bili na 15 obrana u prosjeku po utakmici, a dolaskom Ašanina to se upravo dogodilo u pripremama. No, uvijek kada je tako preoptimistično najavljivana sezona, bilo je suprotno, tako da je tu vrstu najava bolje preskočiti. A i sam raspored na startu s pet SEHA gostovanja i prva četiri kola Lige prvaka, kada se igra sa PSG-om, Barcom, Flensburgom i još vani s Aalborgom, sugeriraju tek umjereni optimizam.

Šipić spreman dočekuje sezonu.

Gadža mi nije dao loptu

- Uvijek se kaže radili smo odlično, ali ovaj put je bilo baš muški. Mislim da tako jake pripreme nisam prošao u životu, no s obzirom na to kakva će biti sezona, to sigurno neće zgorega doći. Naravno, sve će to trebati i obnavljati, ali temelj je odličan i mislim da smo spremni za sezonu.

I kako izgleda Zagreb koji je dobio svih osam pripremnih susreta, ali domaća javnost ga još nije vidjela, niti je realno imao protivnike poput PSG-a, Veszprema, Flensburga, Barcelone, koji će uskoro stići...

- Dosta je novih igrača, trebali smo se poloviti u igri, postaviti neke stvari i to je ono na čemu smo radili. Naravno da to u fazama koje smo prolazili, u kojima je bilo i dosta umora, nije bilo nešto posebno, ali mislim da će biti OK. Recimo, primili smo dosta golova, no bez obzira na to, mislim da imamo vrlo jaku obranu koja nam puno može donijeti. Tu su u sredini visoki Vekić, snažni Stojnić, Bećiri, tu je u svakoj varijanti vrlo važni Hrstić i moj je dojam da iz utakmice u utakmicu polako love jedni druge. Iskreno, stajao sam između njih i nije mi bilo lako. Naravno, ostatak obrane se podrazumijeva, kao i Ašanin i Ristanović na golu.

Je li istina da vas Gadža nije vidio na pripremama?

- Je istina je, nije mi dao loptu. Više je bio posvećen ostatku momčadi, posebno vanjske linije s kojom se treba poloviti. Mislim da i tu imamo kvalitetu i nadam se da će dobro odreagirati kada stvari krenu.

Osim napadački, kako vas vidi Branko Tamše?

- Vidi me kao dvojku i peticu u obrani, čak i kao prednjeg u nekim varijantama. Meni je to super, osjećam se sigurnije u igri, osjećam da napredujem i sam sebi kažem da moram moći sve da bi bio igrač kakav očekujem da budem. Zadovoljan sam, iskreno, volim taj ‘šušur’ koji nosi veliki grad kao Zagreb, a miran jer sam se već udomaćio u Zagrebu, sredio stan i maksimalno sam posvećen onome što nas čeka ove sezone.

Neće biti lako biti bolji nego lani?

- Neće biti ni teško, ni meni, ni Mandiću, ni bilo kojem drugom mladom igraču, jer vjerujem da mogu još puno napredovati i svjestan sam da u sportu minuli rad ne postoji, posebno ne u mojim godinama. Za mene je Liga prvaka nova razina u karijeri. Prošao sam domaća natjecanja, prošao sam EHF kup i to je logičan nastavak. Jedva čekam da počne.

Ne znam gdje su granice

Bit će još jedna velika promjena. Izgubiti utakmicu u Našicama i Zagrebu nije ista stvar. Pritisak je bitno drugačiji.

- Ne bojim se toga, nikad nikom ne priznajem da je bolji dok to ne pokaže na terenu. Igram da bih pobjeđivao i pritisak je stvar s kojom se jednostavno moraš naučiti nositi ako želiš biti uspješan. Pritisak se najbolje liječi tako da na terenu daš svoj maksimum, pa što bude neka bude. Nemam problem s tim i po ovome što sam vidio nema ga ni ova momčad.

Gdje vidite PPD Zagreb ove sezone?

- Teško mi je reći jer se nisam sreo s Ligom prvaka, ali je opće mišljenje da za plasman u osminu finala ne bi trebalo brinuti. Barcelona i PSG su na višoj razini u svakom pogledu, a sa svima ostalima realno je tražiti priliku. Naravno da ćemo je mi tražiti i protiv PSG-a i protiv Barcelone. Volio bih da nas publika poprati, sretan sam jer mogu igrati pred toliko ljudi i znam da nas publika može učiniti i boljima nego što možda jesmo. Vjerujem u nas, ali još ne mogu reći gdje su nam granice.

A u SEHA ligi?

- Liga je jača nego prethodnih godina, posebno naša skupina. Prvi cilj je biti među dva u skupini, što neće biti lako s Vespremom, Meškovom, Spartakom pa i Rabotnikom. Konačan cilj je Final Four, a onda je sve moguće. Sam sam se u to uvjerio s Nexeom.

Što je ove sezone moguće na relaciji Zagreb - Nexe? Nexe bez dva najbolja igrača od lani...

- To je nezgodno pitanje, ne mogu odgovoriti da me se pogrešno ne shvati, ali mislim da će im biti jako teško... Jako poštujem Nexe, lijepo mi je bilo ondje zadnje dvije godine, ostali smo u odličnim odnosima, ali sada sam na drugom poslu. Rivalstvo ostaje, bit će dobre utakmice i dalje, u to sam siguran.

Linker
19. travanj 2024 04:38