Boris Milošević (desno)
 Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
RUKOMETNI EP

MEĐU 23 SUDAČKA PARA ZA SIJEČANJSKI EP DVA SU HRVATSKA Proslavljeni Danci Gjeding i Hansen na ponos EHF-a i dalje jašu

Zanimljivo je primijetiti da završnicu neće vidjeti parovi iz Srbije, Makedonije, Češke koji su dosad sudili mnoga velike završnice.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 27. kolovoz 2019. 12:25

EHF je shodno povećanju broja reprezentacija i promjeni sustava natjecanja na Euru odredio sudačke parove koji će suditi u siječnju u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. EHF je suce stavio u tri razreda, skupinu koja će suditi samo preliminarni dio, skupinu koja će suditi preliminarni i glavni dio, te pet parova koji se uključuju u glavnom dijelu i ostaju u završnici. Hrvatska će imati dva para, Jurinović - Mrvica sudit će u preliminarnom dijelu, a Gubica i Milošević se uključuju u glavnom i ostaju do kraja s mogućnošću suđenja završnice ako u istoj ne igra Hrvatska.

PRVI KRUG: Brkić - Jusufhodžić (Austrija), Jurinović - Mrvica (Hrvatska), Kirkholm - Mortensen (Danska), Marin - Serradilla (Španjolska), sestre Bonaventura (Francuska), Schulze - Tönnies (Njemačka), Eliasson - Palsson (Island), Jorum - Kleven (Norveška), Lah - Sok (Slovenija), Nikolić - Stojković (Srbija), Badura - Ondogrecula (Slovačka). Ovi parovi nakon prvog kruga idu doma.

DRUGI KRUG: Horaček - Novotny (Češka), Mazeika - Gatelis (Litva), Nikolov - Načevski (Makedonija), Pavićević - Ražnatović (Crna Gora), Santos Duarte - Fonseca (Portugal), Brunner - Salah (Švicarska), Kurtagić - Wetterwik (Švedska). Ovi parovi idu kući nakon drugog kruga.

TREĆI KRUG: Gubica - Milošević (Hrvatska), Gjeding - Hansen (Danska), Lopez - Ramirez (Španjolska), Pichon - Reveret (Francuska), Geipel - Helbig (Njemačka). Ovi parovi ostaju do kraja natjecanja.

Zanimljivo je primijetiti da završnicu neće vidjeti parovi iz Srbije, Makedonije, Češke koji su dosad sudili mnoga velike završnice. Ali naravno, proslavljeni Danci Gjeding i Hansen na ponos EHF-a i europskog rukometa i dalje jašu.

Linker
24. travanj 2024 15:46