Zagreb, 220917. Dom sportova, Ledena dvorana.
Hokej na ledu utakmica 5. kola EBEL-a Medvescak - Moser Medical Graz99ers. Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX

DOBAR POSAO U 'BRLOGU'

MEDVEŠČAK POTVRDIO OSTANAK DVOJICE SJAJNIH IGRAČA Jednog navijači proglasili najboljim mladim igračem, a drugog najsrčanijim

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 24.05.2018. u 14:35

 • Vratar Vilim Rosandić i napadač Ivan Janković ostat će u KHL Medveščak i iduću sezonu, objavljeno je u četvrtak na klupskim stranicama.

  Vilim Rosandić I Ivan Janković, mlađi su domaći igrači koji su na svaki mogući način u proteklim sezonama odlučili iskoristiti pružene prilike. Naime, upravo su njih dvojica od domaćih igrača prvi dobili priliku potvrditi svoj ostanak u Medveščaku i iduće EBEL sezone.

  Vratar Vilim Rosandić Medvjedima se pridružio na početku Medveščakove nove EBEL priče, u ljeto 2017. godine. U Medveščak je stigao iz slovačke Detve. U početku postavljen kao drugi golman Medveščakove M1 momčadi ubrzo se dokazao svojim sportskim kvalitetama te preuzeo vratarsku palicu. U prošloj EBEL sezoni postigao je prosjek od 91.8 posto obrana, a bio je proglašen i Najboljim mladim EBEL igračem tzv. YoungStar u prosincu 2017. godine. Nakon završetka EBEL sezone pridružio se Medveščakovoj M2 momčadi i s njom osvojio IHL prvenstvo uz uspjeh od 92.9 posto obrana. Svoju karijeru prije Medveščaka gradio je u slovačkim klubovima Nitra, Banska Bystrica i Detva.

  Ivan Janković Medveščakov dres nosi od 2015. godine. Imao je i ranije iskustvo igranja u Medveščaku budući je u dva navrata, u sezonama 2012./13. i 2014./15., u Medveščaku bio na posudbi iz svog matičnog kluba KHL Zagreb. Medvjedima se pridružio 2015. godine u svojoj KHL avanturi. Uz KHL s Medvjedima je paralelno igrao i u M2 momčadi u Slovenskom prvenstvu te u EBYSL prvenstvu. Zahvaljujući kvaliteti igre koju je pokazao u KHL-u prošle sezone bio je pozvan i u momčad koja se pripremala za EBEL prvenstvo u kojem je odigrao 52 utakmice postigavši pet bodova, 3 gola i 2 asistencije. Redovan je član Hrvatske nacionalne reprezentacije hokeja na ledu čiji je član od 2011. godine.

  Rosandića i Jankovića, uz Sondre Oldena, navijačka skupina Sektor B proglasila je najboljim igračima sezone. Rosandića kao najboljeg mladog igrača, a Jankovića kao najsrčanijeg igrača sezone.

  Rosandić i Janković Medvjedima će se pridružiti na pripremama za novu sezonu u kolovozu , a uz njih dvojicu ugovor s Medveščakom za iduću sezonu do sada su potvrdili i Sondre Olden, Tomaš Kudelka, veliki povratnik Yann Sauve te napadači Mike Aviani, Mario Puskarich i David Brine.

  Iz drugih medija