Lindsey Wasson-USA TODAY Sports
CRNA LISTA

MISTERIOZNA SMRT POZNATOG SPORTAŠA POKRENULA LAVINU! Slavni klub nosi povijesno prokletstvo, a tragedije ga potresaju više od pola stoljeća

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. srpanj 2019. 17:36

Šokantna vijest o smrti 27-godišnjeg Tylera Skaggsa, početnog bacača američke bejzbolske momčadi Los Angeles Angelsa, potresla je SAD. Skaggs je preminuo u još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, a policijska uprava u Southlakeu u saveznoj državi Teksas objavila je u ponedjeljak kako je pronađen mrtav u svojoj sobi u hotelu Hilton te da trenutno ne sumnjaju kako se dogodila nasilna smrt.

"Tyler jest, i uvijek će biti, važan dio obitelji Angelsa. Naše misli i molitve su s njegovom suprugom Carli i cijelom njegovom obitelji", objavili su iz kluba.

"Teško me pogodila ova tragedija u Teksasu. Svi mi izražavamo sućut Tylerovoj ženi, obitelji i prijateljima, njegovim suigračima i ostalim članovima kluba", u svojoj je izjavi poručio Rob Manfred iz MLB-a, a Parker Bridwell među prvima je reagirao od suigrača:

"Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo, srcem sam i molitvama uz njegovu ženu i obitelj! Izgubili smo jednu nevjerojatnu osobu. Počivaj u miru, brate."

Skaggs je rodom iz Južne Kalifornije, u ligi je debitirao 2012. godine, a ubrzo nakon njegove smrti MLB je otkazao utakmicu Rangersa i Angelsa.

Brojni strani mediji poput The New York Timesa i The OCR-a istaknuli su nakon Tylerove smrti jedan neugodan i zabrinjavajući podatak. Naime, ovaj slavni klub već godinama progone tragedije.

Sve tragedije Los Angeles Angelsa

1965. – preminuo je Dick Wantz, 'rookie' koji je nakon svog debija i jedine utakmice u MLB-u mjesec dana kasnije preminuo od tumora na mozgu.

1968. - Minnie Rojas je putovao prema Miamiju kada je doživio prometnu nesreću u kojoj je izgubio dvoje djece, dok je on ostao paraliziran.

1972. - Chico Ruiz poginuo je u prometnoj nesreći u San Diegu. U trenutku smrti iza njega je već bilo osam godina u MLB-u.

1974. - I talentirani Bruce Heinbechner poginuo je u prometnoj nesreći. Imao je 23 godine kada je stradao u Palm Springsu.

1977. - Mike Miley još je jedan u nizu onih koje su poginuli na prometnicama. I on je, poput Heinbechnera, u trenutku smrti imao 23 godine.

1978. - Lyman Bostock bio je velika nada kada je stigao u Angelse. Navijači su ga obožavali jer je nakon lošijeg starta u klubu ponudio vratiti svoju plaću. Njegova smrt bila je jedna od većih i strašnijih tragedija. Naime, Bostock je putovao u posjeti obitelji i prijateljima kada je zaustavljen i upuca na stražnjem sjedalu automobila u kojem se nalazio.

1989. - Teška je priča i Donnieja Moorea koji je ubio svoju ženu, a potom i sebe.

1992. - Godina u kojoj su ozlijeđene brojne zvijezde Angelsa. Naime, klub je putovao iz New Yorka prema Baltimoreu kada je vozač zaspao, a autobus u kojem su se nalazili izletio i potpuno slupao. Čak 13 članova kluba bilo je ozlijeđeno tog dana, a menadžer Buck Rodgers proveo je tri mjeseca u bolnici.

2009. - Nick Adenhart i dvojica njegovi prijatelja poginuli su u prometnoj nesreći u Fullertonu.

2018. - Do smrti Tylera Skaggsa najsvježiji primjer. Luis Valbuena vraća se u svoju Venezuelu gdje je igrao zimsku ligu kada su njega i dvojicu suigrača, Josea Castilla i Carlosa Rivera, na cesti presreli pljačkaši. Vozač njihovog automobila pokušao ih je izbjeći, ali je pritom slupao auto, a to je Valbuenu i Castilla stajalo života.

Linker
19. travanj 2024 05:33