Pucar
 Vlado Kos / CROPIX / CROPIX
STOLNI TENIS

MLADI HRVATSKI REPREZENTATIVAC OSTVARIO REZULTAT KARIJERE Tomislav Pucar osvojio treće mjesto na ITTF turniru Challenge Plus kategorije Oman Open

Piše: Siniša BožićObjavljeno: 25. ožujak 2019. 00:23

Tomislav Pucar osvojio je treće mjesto na ITTF turniru Challenge Plus kategorije Oman Open. U polufinalu turnira u Muscatu hrvatskog je stolnotenisača 4:3 svladao ljevoruki 17-godišnji Tajpežanin Li Yun-Ju, 26. igrač svijeta.

Pucar je lošije ušao u meč, Tajpežanin je slavio 11:4 i 11:7. No, treba reći da je naš stolnotenisač u drugom setu vodio 5:1. Činilo se kako će i treći set pripasti Tajpežaninu, no Pucar je spasio tri set-lopte, slavio 15:13, a potom i osvojio četvrti set za 2:2. Linu je pripao peti set, Pucaru šesti, a u odlučujućem je naš stolnotenisač imao vodstvo, ali nije se uspio bitnije odvojiti. Kod 7:7 Tajpežanin je prešao u vodstvo i slavio 11:8.

- Sedmi set imao sam dobru šansu, moglo je otići na moju stranu. Pogotovo da sam možda promijenio nešto oko servisa ili više riskirao oko prijema servisa. Meč nije bio atraktivan, najviše smo se borili oko servisa i prijema servisa. Također, bila je velika vlaga u dvorani, što dosad nije bio slučaj, tako da nije bilo lako stavljati loptice na stol. Ostvario sam rezultat karijere, a sad mi slijedi turnir u Kataru koji će biti dosta jači jer je riječ o Platinum kategoriji. Treba se dobro odmoriti prije turnira, a igram već u utorak - rekao je Pucar.

Linker
25. travanj 2024 15:10