Zagreb, 221019.
Dom odbojke Bojan Stranic.
Utakmica 1. pretkola Lige prvaka, HAOK Mladost - IBB Polonia. Na fotografiji: Mladost. Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

LIGA PRVAKA

MLADOSTAŠI ODRŽALI BRUTALAN SAT ODBOJKE NEDORASLIM GOSTIMA IZ LONDONA Nagazili su ih od prvog poena i pred kraj 'skinuli nogu s gasa'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 23.10.2019. u 09:28

 • U utorak u uzvratu Mladostaši će morati samo potvrditi svoj ulazak u drugo pretkolo Lige prvaka gdje ih čeka austrijska Posojilnica.

  Šteta što nije bila do kraja puna dvorana, da uživaju u demonstraciji moći hrvatskog prvaka nad engleskim, u prvom pretkolu Lige prvaka. Domaćin se malo pribojavao tog susreta, ali isključivo iz razloga što nisu previše znali o suparnicima, a kako nisu ništa željeli prepustiti slučaju napregnuli su se dodatno informirati o momčadi iz Londona. Momčad sastavljena od većinom stranaca, Brazilaca, Poljaka, Bugara..., mogla je ‘mirisati’ na nevolju.

  Srećom - nisu se pokazali Englezi kao dostojan suparnik Mladosti, koja ih je nagazila od prvog poena, dominiravši od početka. Zapravo je to bio brutalan sat odbojke u Zagrebu za ovu internacionalnu, ali još uvijek nedoraslu momčad za Ligu prvaka.

  U prvom setu 8:2, 16:6, 21:9 i na kraju 25:11, uz tri asa Krune Nikačevića na kraju na servisu. Drugi set otprilike sličan, rekli bi - ista meta, isto odstojanje. Doduše, osvojili su gosti tu čak 17 poena, ali ponajviše zahvaljujući tome da su mladostaši, u maniri dobrog domaćina, ‘skinuli nogu s gasa’.

  Malević je cijeli susret odigrao s postavom Bakonji organizator igre, Raič korektor, primačko-pucački par Marelić i Poluian, te srednji blokeri Kovačevič i Nikačević, uz libera Šarčevića. No, ulazili su igru i Višić, Mitrašinović i Dukić.

  Treći set otvaraju Londončani sa 2:0 i da se radi o nogometu to bi bio respektabilan rezultat, no nakon servisa Mitrašinovića najprije je Mladost u egalu 2:2, a onda i nakon servisa Raiča vodi 6:3. Koji trenutak kasnije, doista, jer poeni ne traju dugo, već je 18:9 za Mladost koja će u utorak u uzvratu u Londonu morati samo potvrditi svoj ulazak u drugo pretkolo Lige prvaka. Gdje ih čeka austrijska Posojilnica, momčad s kojom se hrvaju i u regionalnoj MEVZA ligi. Gle slučaja, već u subotu se sastaju s njima u Bleiburgu u 4. kolu MVZA lige. Generalka za Ligu prvaka...

  Trener Radovan Malević na kraju je zadovoljan rezultatom birao malo riječi govoreći o suparniku:

  - Protivnik, vidljivo je to bilo, nije dorastao našoj kvaliteti, no mi smo svakako htjeli u našoj dvorani pokazati u najboljem svjetlu i odigrati sva tri seta ozbiljno i koncentrirano. I zbog toga sam jako zadovoljan kako je moja momčad odigrala, a posebno sam zadovoljan servisom.

  Tagovi
  Iz drugih medija