Formula One F1 - German Grand Prix - Hockenheimring, Hockenheim, Germany - July 28, 2019 General view as Mercedes' Lewis Hamilton leads at the start of the race REUTERS/Kai Pfaffenbach
Kai Pfaffenbach / REUTERS

FORMULA 1

MOMČADI PRISTALE NA KALENDAR S 22 UTRKE SLJEDEĆE SEZONE 'Moramo dopustiti Libertyju da razvija svoj biznis, a to je rast Formule 1'

AUTOR:
  • Filip Ožbolt

 • OBJAVLJENO:
 • 05.08.2019. u 11:36

 • Zgusnuti kalendar počinje 15. ožujka u Melbourneu, a već tjedan dana nakon toga uslijedit će Bahrein. Poslije tjedna stanke trebali bismo gledali dvostruki program u Kini i Vijetnamu.

  Na tradicionalnom subotnjem sastanku između F1 momčadi i izvršnog direktora Liberty Media Chasea Careyja raspravljalo se o povećanju kalendara sljedeće sezone na 22 utrke.

  Nakon sastanka pred medije je izašao šef Mercedesa Toto Wolff, koji je otkrio zaključke.

  - U suštini smo pristali na kalendar s 22 utrke sljedeće sezone. Moramo dopustiti Libertyju da razvija svoj biznis, a to je rast Formule 1. Ako misle da mogu privući promotore, moramo ih podržati - priznao je Wolff.

  To sugerira ostanak u kalendaru dvije od tri utrke koje još uvijek nemaju ugovor. Među njima su Barcelona, Hockenheim i Mexico City, a vjerojatno će se potonje dvije boriti za jedno upražnjeno mjesto.

  Zgusnuti kalendar počinje 15. ožujka u Melbourneu, a već tjedan dana nakon toga uslijedit će Bahrein. Poslije tjedna stanke trebali bismo gledali dvostruki program u Kini i Vijetnamu.

  Unatoč povećanju broja utrka, broj dopuštenih promjena dijelova bolida trebao bi ostati isti.

  - Ne bismo trebali mijenjati tehnička pravila zbog dodatne utrke. Imali smo i tu debatu, ali ne bismo trebali koristiti priliku da povećavamo broj komponenti - kazao je Wolff.

  Iz drugih medija